Kariyer Topluluğu üyesi öğrenciler, doğada aç kalan kuşlar için seferber oldu. Öğrenciler bir haftada lokanta ve fırınlardan ekmek toplayıp, pet şişeler temin ettiler. Daha sonra şişeleri ikiye bölüp bir kap haline getirerek, içini ekmekle doldurarak ağaç ve demirlere astılar.

"ÇÖPE ATMA PET ŞİŞELERE BIRAK"

Kuşların bu şekilde aç kalmasını önlemeye çalışan öğrenciler adına konuşan Topluluk Başkanı  Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü 3'üncü sınıf öğrencisi Gamze Tamas, " Şişelerin içine hadisi şerif ve güzel sözler yazdık. Bunu gören vatandaşların da aynısını yapacağına inanıyoruz. Bu şişeleri üç günde bir gezip boşalanlara yine ekmek koyacağız. Kar, bitki örtüsünden kalkan kadar kuşlara bakacağız. 500'ün üzerinde içerisi ekmek dolu pet şişelerini ağaç ve demirlere astık. Vatandaşlardan tek isteğimiz evinde veye iş yerinde çöpe atacağı ekmeği bizim astığımız petlerin içine bıraksınlar" dedi.

"UMARIM ÖRNEK OLUR"

Hava sıcaklığının sıfırın altında 14 dereceye kadar düşmesine rağmen içeresine ekmek doldurdukları pet şişelerini ağaçlara asan öğrencilerden Edebiyat Fakültsi Sınıf Öğretmenliği Bölümü Hasan Kavak, 5 bine yakın üyesi bulunan Kariyet Topululuğu'na girdikten sonra birçok kampanyaya katılarak hayatında unutamayacağı güzel işlere imza attığını söyledi. Kavak, "Çöpe atacağınız bir dilim ekmek ya da kırıntıları ağaca asıp ya da bahçenize bıraksanız onlarca kuşun hayatını kurtarabilirsiniz. Umarım bizlerin yaptığı herkese örnek olur" diye konuştu.