TÜRSAB Başkan Danışmanı Çetin Gürcün, GÜSİAD Başkanı Doç.Dr. Kenan Aydın ve turizm firmalarının yetkililerinden oluşan heyetin ziyareti sırasında konuşan Vali Yusuf Mayda, turizmde yeni varış yerlerinin ortaya çıkması noktasında düzenlenen organizasyonunun önemine vurgu yaptı. Gümüşhane’nin eski yerleşim yeri olan Süleymaniye Mahallesi'nin bir nevi kültür merkezi olduğunu kaydeden Vali Mayda, "Orada bir maden müzesi oluşturmayı düşünüyoruz. Osmanlı Dönemi'nde Süleymaniye Mahallesi'nde paralar basılmış, hazinenin 6’da biri ilimizden sağlanmış. Örneklerini tedarik etmeye çalışıyoruz. Kongre turizmi açısından da burayı ideal görüyoruz. Kayak turizmi için Zigana’daki tesisimizin yanında, önümüzdeki sonbahar aylarında diğer tesisimizi de Süleymaniye Mahallesi'ne kurmuş olacağız. Gümüşhane’nin sahip olduğu güzellikleri Türkiye turizmine ciddi anlamda katmanızı ve bu konuda yoğun bir destek sağlamanızı bekliyoruz" dedi.

TÜRSAB Başkan Danışmanı Çetin Gürcün de Gümüşhane’nin turizm açısından bakir ama geleceği parlak bir şehir olduğunu belirterek, konaklama ve yatak kapasitesinin artırılmasına ihtiyaçı olduğunu söyledi.

TÜRSAB Karadeniz Bölge Başkanı Suat Gürkök ise Karadeniz Bölgesi'nde, yayla, doğa, tarih ve kültür turizminin çok önemli olduğunu vurguladı, turistlerin bu bölgede gecelemesi için tarihi ve kültürel varlıkların korunması ve bir an önce restore edilmesi gerektiğine dikkat çekti. Gürkök, "Bölgedeki ürünlerimizi daha iyi ambalajlayıp dünyaya sunmak istiyoruz. Yapılacak işlerin bir an önce bitirilmesi gerekiyor. Yayla, doğa, tarih ve kültür bizim bölgemizde yeterince var. Önemli olan bunların hepsini açığa çıkarmak, bu ürünleri pazarlanacak duruma getirmek" diye konuştu.

Vali Yusuf Mayda, TÜRSAB Başkan Danışmanı Çetin Gürcün’e ili ziyaretlerinin anısına üzerinde Karaca Mağarası figürü yer alan plaket verdi. Gürcün ise Vali Mayda’ya fincan takımı ve kitap hediye etti.

TÜRSAB üyeleri, daha sonra da Belediye Başkanı Mustafa Canlı’yı ziyaret etti. Canlı ile bir süre görüşen heyet daha sonra da İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nde Müdür Temel Yalcın’ın sunumunu izledikten sonra Trabzon'a hareket etti.



HY(TM/CK)