Bursa'da yaşayan Yüksek İhtisas Hastanesi'nde taşeron firmada işçi olarak çalışan Berna Vanlıoğlu ile kendisi gibi asgari ücret ile sürücülük yapan Murat Vanlıoğlu çifti, geçen Temmuz ayında, tek çocukları Tuğra'yı sünnet ettirmek için bankadan uzun vadeli olarak 20 bin TL kredi aldı. Aile, düğün öncesi Tuğra'ya moral vermek için de Avşa Adası'na tatile gitti. Avşa'da Ramazan Bayramı'nın ilk günü birlikte kahvaltı yapan aile daha sonra ısrar eden çocuklarına evlerinin önünde bisiklete binmesi için izin verdi.

Tatil yaptıkları evin önünde bisiklete binen Tuğra, ehliyeti olmayan kadın sürücü Parinaz Bozkurt'un kullandığı 34 DR 9491 plakalı otomobilin altında kaldı. Kadın sürücü yanındaki arkadaşı Sinem Taşlı ile yaralı çocuğu olay yerinde bırakıp kaçtı. Hastaneye kaldırılan buradan deniz ambulansı ile Erdek'e sevk edilen talihsiz çocuk yaşamını yitirdi. Jandarma ise olaydan haberi olmayan Berna ve Murat Vanlıoğlu'na belediye hoparlöründen defalarca anons yaptırarak ulaştı. Evin önünde oynadıkların sandıkları çocuklarının gittikleri jandarmada ölüm haberini alan aile sinir krizi geçirdi.

ÇOCUKLARININ SÜNNET PARASINI ÖLÜM DAVASI İÇİN HARCADILAR

Ölen çocuklarını sünnet ettirmek için bankadan çektikleri krediyi, Tuğra'nın ölümüne neden olan ehliyetsiz sürücünün en ağır cezayı alması için harcayan aile olumsuz hava şartlarına rağmen bugün bir kez daha Marmara Adası'na gitmek için kendisine destek veren dost ve arkadaşlarıyla birlikte 600 T'L'ye otobüs kiraladı. Erdek'e gelen aile buradan da 2 bin TL'ye tuttukları büyük motor ile 2.5 saatlik deniz yolculuğundan sonra Marmara'ya vardı. Duruşma öncesi ve sonrasında, yanlarında getirdikleri, Tuğra’nın fotoğraflarının ve hazırladıkları 'Tuğra için adalet istiyoruz', 'Tuğra'nın gülen yüzünü solduranlar cezalarını çeksin', 'Hayalleri vardı, adalet istiyoruz' yazılı pankartlar bir kez daha açtılar.

AĞLAYARAK SAVUNMASINI YAPTI

Marmara Asliye Ceza Mahkemesi’nde "taksirle bir kişinin ölümüne sebep olmak" suçundan 6 yıla kadar hapsi istenen ehliyetsiz kadın sürücü Parinaz Bozkurt, bugün son kez hakim karşısına çıktı. Gözyaşları içinde tahliyesini isteyen Parinaz Bozkurt, 3 aydır tutuklu olduğunu ifade ederek, "Ben suçsuzum. Psikolojim bozuldu. Kaza olduktan sonra 2.5 ay dışarıdaydım. Ben kimseden kaçmadım. Kendim giderek teslim oldum. Kaçma ihtimalim yok. Adalet varsa yerini bulacaktır. Çocuklarını kaybeden ailenin de acısı büyük. Ama ben de suçsuzum. Ben kimseyi kasten öldürmedim. Gaza değil frene bastım. Bunu kesin hatırlıyorum" diye konuştu.

4 YIL 2 AY HAPİS

Mahkeme hakimi sanığı, "bilinçli taksirle ölüme sebep olmak" suçundan önce 5 yıl hapis cezasına çarptırdı. Ardından duruşmadaki iyi hali sebebiyle cezasını 4 yıl 2 ay hapse indirdi. Ayrıca kararla birlikte tahliyesine karar verilen sanığa, kaçma ihtimaline karşılık olarak da yurt dışı çıkış yasağı koyuldu. Son olarak hakim, kaza anında suçu üstlenmeye kalkışan sanığın arkadaşı Sinem Taşlı hakkında da suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

ACILI AİLE TEPKİ GÖSTERDİ

Davayı takip etmek kiraladıkları otobüs ve motor ile Marmara ilçesine akraba ve dostları dahil 30 kişi ile gelen ölen Tuğra Vanlıoğlu'nun dedesi Mehmet Vanıloğlu, torununun fotoğrafını göstererek "Adalet bu mu? diye bağırdı. Tutuklu sanık ise geniş güvenlik tedbirleri altında adliyenin arka kapısından jandarma aracına bindirildi. Gözyaşlarına boğulan Vanlıoğlu ailesi, sanığa az ceza verilmesine tepki gösterdi. Acılı baba ve dede polis tarafından güçlükle yatıştırıldı. Ayrıca sanığın peşinden bindirildiği feribota bindirilmek isteyen baba, yakınları ve güvenlik güçleri tarafından engellendi.