İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Saraçhane'deki belediye binasında, belediye personeli ile bayramlaştı. Bayramlaşma öncesinde kısa bir konuşma da yapan Topbaş, yaklaşan Kurban Bayram nedeniyle kurban kesimi konusunda vatandaşları duyarlı olmaya davet etti.

"İKİ BAYRAMI BİRLİKTE YAŞAMAKTAYIZ"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, " Bu yıl hem Cumhuriyet Bayramımızı hem de Kurban Bayramımızı birlikte kutlamaktayız. İki bayramı birlikte yaşamaktayız. Bayramlar toplumları birbirine bağlayan önemli harçlardır, ortak değerlerdir. Kırgınlıkları ortadan kaldıran paylaşımı ve güzelliği insanlara hissettiren önemli zaman dilimleridir. İşte böyle bir bayram arefesindeyiz" dedi. Topbaş, konuşmasında Saray'da meydana gelen sel felaketine de değinerek, "Bundan 1 yıl önce Van ve Erciş'teki depremde bayramda çok ciddi sıkıntıları birlikte yaşamıştık. Büyükşehir Belediyesi olarak da gücümüz yettiğince ekip olarak giderek, oradaki yaraları sarmaya çalıştık. Erciş'in bütün ihtiyacını bizler karşıladık. Şu anda da Saray'da ortaya çıkan sel münasebetiyle de orada 16 vatandaşımızın kurtarılışı sonucu ekiplerimizin oradaki hizmeti devam etmekte" diye konuştu.

TOPBAŞ'TAN KURBAN BAYRAMI UYARISI

İstanbul Büyükşehir Belediyesini bir gemiye benzeten Topbaş, gemide çalışanları da belediye personeliyle özdeşleştirdi. Topbaş, "Her kademede görev yapan insanın doğru ve sağlıklı destek vermesi lazım ki gemi denizde yüzebilsin. Kaptanın çok mahir olması yetmez. Bütün tayfasına kadar her elemanın her bireyin gemi içerisinde çalışması lazım. Aksi taktirde o gemi sağlıklı bir seyahat yapamaz. İşte böyle bir İstanbul gemisini beraberce yüzdürüyoruz. Açık denizlere çıkarttık, okyanuslara götürdük. Dışarıdan bazı etkiler olabilir. Asla onların dalgalarıyla sarsılmadık. Başarıdan başarıya imza atıyoruz" dedi.

Hayal bile edilemeyecek işler gerçekleştirdiklerini belirten Topbaş, İstanbul Boğazı'ndan Haliç'e su taşınması projesine de değindi. Topbaş, "Bugün artık dünyada örneği olmayan bir proje olarak bahsediliyor. Haliç'e bir can suyu diye bahsediliyor. Haliç'te yeni bir hayat başladı" dedi.

Topbaş yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle vatandaşların duyarlı olması gerektiğine dikkat çekerek, "Kurban kesimlerinde de bu kente yakışmayan, bir dini vecibeyi yerine getirirken bir taraftan da eziyete azaba dönüşen ve çevreyi rahatsız eden görüntülere fırsat verilmeyeceğine inanıyorum. Giderek bu alışkanlıklarımızdan vazgeçiyoruz. Bunun için de özellikle teşekkür ediyorum" dedi. Topbaş konuşmasının ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi personeliyle bayramlaştı. Topbaş elini öpen çocuklara da harçlık verdi.