Olay, Sakarya'nın Kocaali İlçesi’nde 28 Ağustos 2010 tarihinde meydana geldi. Yalnız yaşayan İpek Şardağ evinde öldürülmüş olarak bulundu. Sakarya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri yaşlı kadının tecavüze uğradıktan sonra boğulduğuna dair Adli Tıp Raporu üzerine soruşturmayı derinleştirdi.  Yaşlı kadının üzerinde bulunan sprem örneklerinden alınan DNA profilinin belirlenmesi üzerine polis, yaşlı kadının yakın çevresinde şüpheli konumunda 7 kişinin DNA örneklerini aldı. 61 yaşındaki Cevat Genç’ten alınan doku örneğinin DNA'sı yaşlı kadının üzerindeki sperm DNA ile örtüşünce polis 3 yıl önce eşini kaybeden 2 çocuk babası Cevat Genç’i gözaltına aldı.

Polisteki ifadesinde suçlamaları kabul eden Cevat Genç, olay gecesi  ‘Halam’ dediği İpek Şardağ'ın oğlu ile Karadeniz sahilinde bira içtiklerini belirterek şöyle dedi:

"O akşam Mustafa ile bira içtik. Muhabbet arasında annesinin evde yalnız olduğunu söyledi. Beraber kaldığı kardeşinin Kocaeli’ye gittigini de söyleyince iki bira daha içip ben İpek Şardağ’ın evine gittim. Burada sobanın yanında otururken sohbet ettik. Sonra iki kez tecavüz ettim. Bana 'Seni oğullarıma söyleyeceğim’ deyince onu boğarak öldürdüm." 

Cevat Genç, Sakarya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakkında açılan davada yargılanırken, poliste verdiği bu ifadeleri kabul etmedi, suçsuz olduğunu öne sürdü. ŞMahkeme heyeti verdiği kararında sanığa ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verildiğini açıkladı.



ZT(MB/İD)