Suriye asıllı ve Ürdün'de yaşayan Yahya Havva, konteyner kentte sosyal tesisler önündeki alanda verdiği ve büyük ilgi gören konserinde "Özgürlük şarkıları" seslendirdi. Zafer işaretleri yaparak, Türkiye ve Suriye bayraklarını sallayan Suriyeliler, Havva'nın söylediği şarkılara eşlik etti. Suriyeli mülteciler, konser boyunca cep telefonlarıyla kayıt yaptı. Havva, Türk halkına teşekkür ederek, Suriyeli kardeşlerine moral vermek amacıyla geldiğini söyledi. Suriyeli kadın ve çocuklar da konsere yoğun ilgi gösterdi.

Konserin bir süre kendilerini sorunlardan uzaklaştırdığını belirten Suriyeliler, “Recep Tayyip Erdoğan ile Kilis Valisi Yusuf Odabaş'a yapılan hizmetler ve düzenlenen konser nedeniyle teşekkür ediyoruz. Ülkemizde savaş olduğu için buraya geldik. Konser moralimizin düzelmesine neden oldu. Beşşar Esad gitmediği sürece ülkemize özgürlük gelmez. Allah Suriye'de kalanlara yardım etsin. Konser veren Suriyeli sanatçı Yahya Havva'ya teşekkür ediyoruz" diye konuştular.

Ses sanatçısı Havva'nın babasının Hafız Esad döneminde öldürüldüğü, ailesinin bir bölümünün de son dönemde yaşanan olaylarda hayatını kaybettiği, kendisinin de Ürdün'de yaşadığı öğrenildi.

Konsere Kilis Valisi Yusuf Odabaş ile Dışişleri Bakanlığı Konteyner Kent sorumlusu Suphi Atan da katıldı.

RÇ(CK/SSA) (FOTOĞRAF)