Aziziziye Belediyesi, sokakta yaşayan hayvanları dikkate alarak örnek bir çalışma başlattı. Belediye ilçedeki sokak hayvanları için tüm parkların yanına 'Sokak hayvanları beslenme noktası' yaptı. Çatısı sayesinde hayvanların gölgede yemek yemesini sağlayan beslenme noktaları Aziziye'de 15 farklı yere yerleştirildi. Üst katında suluk, alt katında yemlikler sayesinde kedi, köpek ve kuş gibi hayvanlar burada susuzluk ve açlıklarını gideriyor.

Evinin önüne beslenme noktası konulan Fuat Çaldıran, kurumuş ekmekleri artık bahçeye bırakmadığını ve hayvanların yemesi için her gün yemliklere koyduğunu söyledi. Fuat Çaldıran, "Daha önce birçok kişi ekmekleri çöpe atıyor yere döküyordu. Ama şimdi hayvanlara veriyorlar. Kedileri ekmek kırıntılarını yerken gördüğüm zaman çok mutlu oluyorum. Belediyeye bu çalışmasından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, sokak hayvanlarının ıslahı ve ihtiyaçlarının karşılanmasının sosyal sorumluluk bilinci olduğunu belirtti. Başkan Cengiz, "Bu çalışma hayvanları koruma bilincini artıracak. Hayvanlar birer canlı. Bizler de onlara karşı sorumluluğumuzu yerine getirmeye çalışıyoruz" diye konuştu.



NÖ(KS/BT)