Siirt Valiliği'nden yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı ve 3'üncü Komando Tugay Komutanlığı tarafından PKK'lıları etkisiz hale getirmek için Pervari İlçesi'nde operasyon düzenlendiği belirtildi. Açıklamada şöyle denildi:

"İcra edilen operasyonel faaliyetlerde, Pervari İlçesi kırsalında, Hasan Tepe bölgesinde, bölücü terör örgütü mensubu olduğu değerlendirilen 3 kişilik görüntü alınmıştır. 'Dur ve teslim ol' çağrısına bölücü terör örgütü mensupları ateşle karşılık vermiş, bunun üzerine önce komando kolu tarafından, daha sonra da Kobra helikopterleri tarafından hedef ateş altına alınmıştır. Bölgenin sık ağaçlık ve kayalık yapısı sebebiyle, sağlanan temas uzun süre devam ettirilememiş, teröristler teması keserek kaçmışlardır."

PKK'lıların kaçmasının ardından açık arazide yapılan aramada bol miktarda yaşam malzemesi ve mühimmatın ele geçirildiği belirtilen açıklamada şöyle devam edildi: 

"Teması müteakip bölgede yapılan aramalarda açıkta, yaşam malzemeleri ele geçirilmiştir. 1 güneş paneli, 200 Biksi mühimmatı, 6 el bombası, 1 gece görüş dürbünü, 2 gündüz görüş dürbünü, 1 uyku tulumu, çok sayıda tabak çanak, 3 sırt çantası, 1 bidon benzin, 1 çuval un, 1 adet akü (10 Amper 12 Volt), 5 adet panço ve diğer yaşam malzemeleri ele geçirilmiştir. Pervari Cumhuriyet Savcısı'ndan alınan talimat doğrultusunda, söz konusu malzemelerden istihbari değer taşımayanlar yerinde imha edilmiş, diğerleri ise olay yeri inceleme timi tarafından incelenmek üzere Siirt merkeze getirilmiştir."



TK(GG/COŞ)