Olay, Çankaya İlçesi'nde meydana geldi. Mağaza sahibi Nuri Hak Müftüoğlu, 'Eleman aranıyor' ilanı verdi. İlanı gören Nuriye U., mağazaya gidip iş görüşmesi yaptı. Müftüoğlu, görüşme ardından "Telefon numaranı bırak, biz size haber veririz" diyerek Nuriye U.'yu gönderdi. Evine dönen Nuriye U., 1.5 yıldan bu yana  birlikte yaşadığı Mustafa G. ile akşam evde sohbet ettiği sırada Müftüoğlu'ndan 'Yarın görüşelim' mesajı geldi. Mesajı gören Mustafa G., sevgilisine bağırarak 'Kim bu ya, bu saatte niye sana mesaj atıyor' diyerek sert çıktı. Bunun üzerine Nuriye U., iş görüşmesine gittiğini ve mağaza sahibinin kendisine sarkıntılık yaptığını sevgilisine söyledi.

Bunu duyan Mustafa G., çılgına dönerek, sevgilisi Nuriye U.'nun telefonundan mağaza sahibi Müftüoğlu'na buluşma yeri ve zamanı içeren mesaj gönderdi. Müftüoğlu buluşma yerine geldiğinde karşısında Nuriye U.'nun yerine sevgilisi Mustafa G. ve arkadaşları Mehmet K. ile Mertcan K.'yı buldu. Nuriye U. ise başka bir telefondan Müftüoğlu'na mesaj gönderirken, "Sevgilim benim telefonumu aldı, ordan sana mesaj yazacak. Sakın önemseme, söyleyecekleri yere gitme" diyerek uyardı. Ancak alkolü olduğu belirtilen  Müftüoğlu bu uyarıyı dikkate almayarak buluşma noktasına gitti.

BAŞINA TAŞLA EZİP KAÇTILAR

Nuriye U.'nun sevgilisi Mustafa G., arkadaşları Mehmet K. ve Mertcan K., buluştukları Müftüoğlu ile tartıştıktan sonra ellerindeki şişelerle ve yerde aldıkları taşlarla saldırırken başından yaralanan Müftüoğlu'nu yol ortasında bırakıp kaçtılar. Yoldan geçenlerin ihbarı üzerine sevk edilen polis ve sağlık ekipleri Müftüoğlu'nu hastaneye kaldırdı. Ancak Müftüoğlu beyin kanaması nedeniyle kurtarılamadı.

SEVGİLİ DE GÖZALTINDA

Olayla ilgili yapılan incelemelerinin ardından Nuriye U., sevgilisi Mustafa G. ve arkadaşları Mehmet K. ile Mertcan K. gözaltına alındı. Mustafa G., polisteki ifadesinde Müftüoğlu'nun kız arkadaşına sarkıntılık ettiğini ve korkutmak amacıyla buluştuklarını belirterek, "Aldığı darbeyle yere yığılınca korkup kaçtık. Öldüğünü bilmiyorduk" dedi.  Nuriye U.'nun ise, olayda bir suçu olmadığını olaydan önce de Müftüoğlu'na başka bir telefondan mesaj göndererek onu uyardığını söylediği belirlendi.