Geçen 2 Eylül günü teröristlerin geçeceği bilgisini alan güvenlik güçleri, Viranşehir- Ceylanpınar karayolunda uygulama başlattı. Kontrol noktasına gelen 2 terörist, burada güvenlik güçleri ile çatışmaya girdi. Çatışmada 2 polis memuru, 1 uzman çavuş ve 1 sivil vatandaş yaralandı. Çatışmada 1'i ölü, 1'i yaralı ele geçirilen teröristlerin geçen 9 Ağustos'ta 2 askerin şehit olduğu İzmir'in Foça İlçesi'ndeki bombalı saldırının failleri olduğu belirlendi.

Çatışmada ağır yaralanan polis memuru Mahmut Kayan, dün öğle saatlerinde tedavi gördüğü Ankara'da kurtarılamayarak şehit oldu. Cenazesi dün gece Adıyaman'a getirilen şehit polis için bugün ailesinin yaşadığı Adıyaman'ın Tut İlçesi'nde tören düzenlendi. Ulu Cami'de düzenlenen törene Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çankal, AK Parti Grup Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, AK Parti Adıyaman Milletvekilleri Murtaza Yetiş ve Mehmet Erdoğan, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, bürokratlar, Şanlıurfa ve Adıyaman'da görev yapan polisler ile yaklaşık 3 bin vatandaş katıldı.

TABUTA KAPANIP GÖZYAŞI DÖKTÜLER

Düzenlenen törende, şehidin babası Mehmet Kayan oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutunu öpüp bir süre gözyaşı döktü. 'Vatan sağ olsun' diyen baba Mehmet Kayan, törene katılanlar tarafından teselli edildi. Bu sırada tören alanına gelen şehidin 4 yaşındaki oğlu Atakan ise babasının tabutun önünde duran fotoğrafına uzun süre baktı. Babasına son kez bakan ve törene katılanları duygulandıran küçük Atakan, kadın polisler tarafından yakınlarının yanına götürüldü. Törene kadın polislerin arasında katılan ve ayakta durmakta güçlük çeken şehit polisin eşi Berlin Kayan ise bir köşede sürekli gözyaşı döktü. Şehidin henüz 9 aylık olan kızı Ayşegül ise babasının cenaze törenine yakınlarının kucağında katıldı. Binlerce kişinin katıldığı törende Adıyaman İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü cenaze namazını kıldırdı. Cenaze namazının kılınmasının ardından kız kardeşleri ve yakını olan kadınlar, şehit polisin tabutuna kapanıp gözyaşı döktü, ağıt yaktı. Bu sırada, cami önündeki ellerinde büyük Türk bayrakları ile törene katılan kalabalık bir grup, PKK aleyhine slogan attı.

Şehidin tabutu, silah arkadaşları tarafından omuzlara alınarak cenaze arabasına kadar taşındı. Tabutun geçişi sırasında kalabalık sık sık 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' diye slogan attı. Şehit polis Kayan, ilçe mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.



(HK/AK)