Şemdinli'de şehit olan Sivas’lı Jandarma Er Çetin Doğan’ın Zara İlçesi Ahmet Başyurt Mahallesi’nde oturan baba evine giden askeri yetkililer ve sağlık ekipleri acı haberi aileye verdi. Şehit Er Doğan'ın annesi, 48 yaşındaki Hatun Doğan ile babası Haydar Doğan ve eşi 18 yaşındaki Makbule Doğan sinir krizleri geçirdi. Askere gitmeden 4 ay önce sevdiği Makbule Doğan ile evlenen şehit Çetin Doğan’ın, terhisine 70 gün kaldığı ve operasyona gitmeden bir gün önce eşini telefon ile aradığı belirtildi.

Eşinin ölüm haberi üzerine yıkılan Makbule Doğan, eşi Çetin Doğan’ın operasyona gitmeden bir gün önce kendisini arayarak, "Operasyona gidiyoruz. Sana 10 gün telefon açamam beni merak etme" dediği ifade edildi.

İZNE GELDİĞİNDE EŞİNE OPERASYON BANDANASINI HEDİYE ETMİŞ

Vatani görevini tamamladığında özel bir güvenlik şirketinde başlamayı planladığı kaydedilen şehit er Çetin Doğan’ın 1 ay önce izine geldiği ve eşi Makbule Doğan’a operasyonlarda taktığı bandanayı hediye ettiği belirtildi.

CENAZESİ ASKERİ UÇAKLA SİVAS’A GETİRİLDİ

Şehit Çetin Doğan’ın cenazesi Malatya’dan askeri kargo uçağı ile Sivas'taki Nuri Demirağ Havaalanı'na getirildi. Şehit er Doğan'ın cenazesini Sivas Valisi Zübeyir Kemelek ve askeri yetkililer karşıladı. Ambulans ile Sivas Askeri Hastanesi Morguna kaldırılan cenazenin yarın Zara İlçesi'nde toprağa verileceği belirtildi.



HY,GC(EA/İD)