Derneğin Türkiye Başkanlığı'na üye 42 rotisörün (Fransız mutfağında et pişirmekle sorumlu olan aşçı) katılacağı yemek yarın tarihi Alanya evlerinden 'Eski Ev Restoran'da gerçekleştirilecek. Eski Ev Restoran'ın işletmecisi ve aşçısı Çağlar İşözen, dünyanın birçok ülkesinde düzenlenen bu etkinliklerdeki amacın, yemek severleri bir araya getirmek ve bu işe gönül veren ustaları onurlandırmak olduğunu söyledi. Genellikle otellerde düzenlenen bu toplantıların ilk kez küçük bir mekanda ve açık alanda yapılacağını kaydeden İşözen, "Normalde 42 kişilik bir yemek için 28 mutfak ve 24 servis personelinin çalışması gerekiyor ancak biz bu gecede 10 kişilik bir ekiple hizmet edeceğiz" dedi.

Organizasyonda yer alan dernek üyesi Jan Rutger Ganslandt ise yemeğin 'Alanya çorbası' olarak bilinen 'Gülüklü çorba' servisi ile başlayacağını söyledi.

Rotisörlerin yemekli toplantılarını özel kılan ise yemekte uyulması gereken kurallar.

ROTİSÖR YEMEK KURALLARI

Yemeğe katılanlar zorunlu olan 5 kurala uymak zorunda.

Kurallar şöyle:

"Kahve servisine kadar sigara içilmemesi. Yemek sırasında konuşmamak. Sofraya tuz ve biber konulmaması. Suyun istenildiği takdirde verilmesi. Cep telefonlarının kapalı tutulması."