Cumhuriyet Savcısı Ümit Yaşar Özdemir tarafından hazırlanan iddianamede; Celal Gökçe'nin, oturduğu sitede inşaat işçisi olan Annadurdy Jumadurdiyev'in Türkmenistan'daki arkadaşı Annabedieva adlı kadın ile internet üzerinden tanıştıkları, Türkiye'ye getirilmesi için 4 bin dolar verdiği inşaat işçisinin Türkmenistan'a giderek kadını getirdiği, ancak paranın üzerini kendisine eksik verdiği gerekçesiyle dolandırıldığını düşünerek 155 Polis İmdat telefonunu aradığı kaydedildi. Gökçe'nin görevli polise bir dolandırıcılık çetesi konusunda ihbarda bulunacağını söylediği, dolandırıldığı düşüncesiyle kızgınlıkla bilgi vermek yerine görevlilere hakaret ettiği belirtilen iddianamede, Konyaaltı İlçe Emniyet Müdürü Uğur Gökcan'ın şehit olmasına uzanan süreç şöyle anlatıldı:

"Ardından evden ayrılan Celal Gökçe, olayın olduğu akaryakıt istasyonuna gelerek, parasını vermeden sigara aldıktan sonra istasyondan ayrılıp saat 14.00 sıralarında tekrar aynı yere gelmiştir. Burada Oğuz Gökakça'nın bulunduğu pompaya gelerek '100 TL'lik benzin kat, çabuk ol, acele et' demiş. Henüz 10 TL'lik akaryakıt dolmuşken arabayı hareket ettirmek istemiş, görevli ise arabanın ön kaportasına vurarak 'Hop hop havaya uçuracaksın bizi' demiştir. Bunun üzerine görevli depodan hortumu çekerek yerine koymuş, şüpheli ise arabasını çalıştırarak başka bir pompa önüne gidip burada benzinini kendisi doldurmaya çalışmış, ancak şifreyi bilmediği için bunu başaramamış ve elindeki silahı sallayarak küfür etmiştir. Görevlilerin polis çağıracağını söylemesi üzerine 'Çağırın lan polisi çağırın bekliyorum' dedikten sonra gelen yunus timlerine küfür etmiştir."

İddianamede; bir süre sonra olay yerine Konyaaltı İlçe Emniyet Müdürü Uğur Gökcan'ın geldiği, şüpheliyi sakin olması konusunda uyarıp yaklaştığı, Celal Gökçe'nin ise 'Yaklaşma' diyerek bir el yere ateş ettiği, bu sırada yunus polisi Serkan Altaş'ın havaya ateş ettiği kaydedildi. Uğur Gökcan'ın fiziki güç kullanarak şüpheliyi etkisiz hale getirmeye çalıştığı, birbirlerine sarılı halde yere düştükleri sırada polisin koltuk altına bir el ateş etmek suretiyle onu şehit ettiği belirtildi.

CEZAİ EHLİYETİ YERİNDE

Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nden gelen raporda Celal Gökçe'nin cezai ehliyetinin tam olduğunun belirtildiğini kaydeden Savcı Ümit Yaşar Özdemir, şüpheli hakkında 'bir suçun işlenmesini kolaylaştırmak amacıyla kamu görevlisini kasten öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis, 'nitelikli yağma ve nitelikli yağmaya teşebbüs' suçundan 15 ila 30 yıl arası hapis, ayrıca 'ateşli silahlar kanununa muhalefet' suçundan 1 ila 3 yıl arasında hapis cezası istedi. İddianame, Antalya 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

SİLAH RUHSATINA SORUŞTURMA

Cumhuriyet savcısının hazırladığı iddianamede, olay sırasında yunus polisi Serkan Altaş'ın yasal sınırlarda gerçekleştirdiği düşünülen ateş etme olayı ve epilepsi hastası olmasına rağmen Celal Gökçe'ye silah ruhsatı verilmesiyle ilgili ayrıca soruşturma yapıldığı kaydedildi. Celal Gökçe'nin önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacağı açıklandı.