Bingöl'ün trafik plaka numarasının '12' olduğu göz önüne alınarak '12.12.2012' tarihi için  kutlama programı düzenlendi. Bu sabah saatlerinde Kadın ve Doğum Hastanesi'ni ziyaret ile başlayan programa, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl Milletvekili Eşref Taş, Vali Mustafa Hakan Güvençer, Belediye Başkanı Serdar Atalay ve diğer protokol üyeleri katıldı. Bakan Yılmaz ve diğer protokol üyeleri, yeni doğan bebeklere, çeyrek altın taktı. 12.12.2012'de çocuğunu dünyaya getiren annelerden Azize Üstün, bebeğine Bakan Cevdet Yılmaz'ın isim vermesini istedi. Bakan Yılmaz, annenin isteği üzerine bebeğe 'İbrahim' adını verdi. Bakan Yılmaz, aynı odada bulunan ve 5'inci kızını dünyaya getiren Sevda Arat'ın kızına da 'Ayşe' adını verdi.

Bingöl Belediyesi tarafından yaptırılan 12 parkın açılışı da yapılırken, törene katılanlar  Genç Caddesi'nde Bingöl'ün yerel yemekleri ve kültürel dokularının sergilendiği standları gezdi. Burada Servet Kocakaya, Aydın Aydın, Maral ve Avni Polat ile yerel sanatçılar konser vererek, binlerce Bingöllü'yü coşturdu.

'Bingöl'lüler Günü' programı kapsamında Bingöl Üniversitesi'nde kentin tarihi, kültürel, sosyal ve siyasal yapısıyla birlikte finansal durumunun ele alınacağı bir panel düzenlenecek. Panele Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Ahmet Ertürk, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden Prof.Dr.Yılmaz Bingöl ve Kütahya Milletvekili Prof.Dr.Vural Kavuncu konuşmacı olarak katılacak.

'Bingöllüler Günü', Bingöl Kültür Merkezi'nde düzenlenecek Bingöl Kültür Gecesi'yle son bulacak. Kültür gecesi programı kapsamında katılımcılara Bingöl'ün yöresel yemekleri ikram edilecek ve halk oyunları gösterisi ile devam edecek.