İlçe merkezinden geçen Oltu-Göle karayolu üzerinde sahibi Gökalp Pala ile birlikte yürüyüşe çıkan Fındık'a hızla gelen bir otomobil çarptı. Arka sag ayağı parçalanan köpeğin kazasına şahit olan Oltu Devlet Hastanesi Ortopedi uzmanı Gökhan Tolga Akbulut, Gökalp Pala ile birlikte köpeği ilçedeki veteriner hekime götürdü. Hekimlerin "Yapabileceğimiz bir şey yok" dediği köpeğe Dr. Gökhan Tolga Akbulut, müdahale etti.

YÜRÜYÜP, KOŞABİLECEK

Hastaneden malzeme alarak köpeğin kırılan ayağını alçıya alan Dr. Akbulut, "Kaza gözümün önünde oldu. Çok üzücü bir olaydı. Köpeğin sahibi şoka girdi. İnsanlık görevimi yerine getirip kendisine yardım ettim. Fındık eskisi gibi yürüyüp, koşabilecek. Kazaya şahit olmam, Fındık'ı sakat kalmaktan kurtaracak" dedi.

FINDIK DOKTOR SAYESİNDE HAYATA TUTUNDU

Köpeğin sahibi Gökalp Pala ise, "Götürdüğümüz veteriner hekim Fındık'a müdahale edecek cerrahi ve teknik donamına sahip olamadıklarını söyledi. Fındık'ın acı içinde kıvranmasına gönlü razı olmayan doktor, 'Ben müdahale ederim' dedi. Doktor bey nerede ise kopmak üzere olan ayağını, önce ameliyat etti sonra da alçıya aldı. Bana ve Fındık'a büyük bir iyilik eden doktor beye çok teşekkür ediyorum. Canım kadar sevdiğim Fındık onun sayesinde hayata tutundu. Fındık'ın şimdilik hiçbir ağrısı yok. Sadece ayağındaki alçıya alışmaya çalışıyor" diye konuştu.