Silvan'ın Kumgölü Köyü Susamış Mezrası'nda 3 gün, 3 gece yapılan 'Murat Şenlikleri' dün sona erdi. Şenliklerin sona erdiği son günde düzenlenen kına gecesinde genç kızlar ve erkekler ellerine kına yaktığı sırada, aniden bastıran yağmur nedeniyle Muaz Bin Cebeli Türbesi'nin etrafı ve çadırların kurulu bulunduğu alan çamur deryasına döndü.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi il, ilçe ve çevre köylerden gelen binlerce kişinin katılımıyla 3 gün, 3 gece süren Murat Şenlikleri'ne katılım bu yıl fazla olması nedeniyle türbenin etrafı çadır kente döndü. Her yıl Mart ayının sonunda yapılan Murat Şenlikleri'nde tefler eşliğinde kadınlar zikir yaptı, dualar okundu. Son gün kına gecesinde genç kız ve erkekler, ellerine kına yakarak, ağaçlara bağladıkları bezlerle dileklerinin kabul olması için dua etti.

Ziyaretçilerin dönüşü de çileye dönüştü. Yağmurla birlikte çamur deryasına dönen alandan ayrılmaya çalışan araç sürücüleri zor anlar yaşadı. Çamurda dakikalarca patinaj yapan araçları, vatandaşlar iterek yola çıkardı.