Antalya'da Kurban Bayramı'nı kutlamaya hazırlanan vatandaşlar, arife günü mezarlıklara giderek, hayatını kaybeden yakınlarının mezarını ziyaret etti. Kentin en büyük mezarlığı olan Uncalı Kent Mezarlığı da vatandaşların akınına uğradı. Yürümekte güçlük çeken vatandaşların ziyaretlerini kolaylaştırmak için mezarlığa ait golf arabaları ile belediyenin sağladığı minibüsler, taşıma aracı olarak kullanıldı. Sevdikleri için dua okuyan vatandaşlar, vatan için canlarını feda eden şehitleri de unutmadı.

AMCASI İÇİN DUA ETTİ

Şehit aileleri ise Garnizon Şehitliği'nde yatan çocuklarının mezarını ziyaret ederek, onlarla bayramlaştı. Şehit aileleri, çocuklarının hasretini şehitlikte görev yapan askeri personele sarılarak gidermeye çalıştı.

5 yaşındaki Ceren Dikmen de dedesi ve babaannesiyle birlikte şehit amcasının mezarını ziyaret etti. 1996 yılında Tunceli'nin Ovacık İlçesi'nde şehit düşen Piyade Çavuş Ömer Dikmen'in mezarına gelen Ceren Dikmen, dedesi Ali Rıza Dikmen ve babaannesi Fadime Dikmen ile amcası için dua etti.



ÖÖ(SU/SS)