Faruk Bal, MHP Zonguldak Merkez İlçe kongresine katıldı. Genel Maden İşçileri Sendikası salonundaki kongrede konuşan Faruk Bal, yeni Anayasa konusunda en hazır parti olduklarını söyledi. Anayasa yapımı konusunda tüm çalışmalarını bitirdiklerini, Finlandiya'dan Güney Afrika Cumhuriyeti'ne kadar son 30 yılda yapılmış bütün anayasaları incelediklerini anlatan Faruk Bal, buralardan dersler aldıklarını kaydetti. Faruk Bal, parti olarak belirledikleri değerler çerçevesinde 30 Nisan'a kadar milletin anayasası için çalışmalarını sürdüreceklerini bildirdi.

'TÜRKİYE, PARTİ DEVLETİNE DÖNÜŞTÜ'

Konuşmasında AK Parti hükümetini de eleştiren Faruk Bal, şöyle dedi:

"Öyle bir süreçten geçiyoruz ki, yukarıya çıkıp aşağıya baktığımızda; Dünün mücahitleri bugünün müteahhidi olmuş. Dün herkese 'din, iman' diyenler, bugün kendilerine han hamam peşinde. AKP, devri iktidarında yandaşlarından bir sermaye yarattı. AKP, devlet kadrosu içinde bir yandaş ordu yarattı. Bunların yanında da bu ikisini koruyacak, kollayacak yandaş bir basın yarattı. Ortaya çıkan bu durum Türkiye'yi bir hukuk devleti olmaktan, Türkiye ekonomisinin serbest pazar ekonomisiyle idare edilen bir ülke olmaktan çıkardı, bir parti devletine dönüştürdü."

Faruk Bal, konuşmasının son bölümünde suikaste uğrayan gazeteci yazar Hrant Dink'in ölümünün ardından gerçekleştirilen yürüyüşleri de eleştirdi. Faruk Bal, "Hrant Dink elbette ki Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşıdır. Onu katleden kimse, onu katle azmettiren kimse, hangi örgüt, kuruluş ise bu bulunup ebetteki adalet huzurunda cezasını almalıdır. Bunda hiç tereddüt yok. Ancak 100 binlere İstanbul'da, 'Hepimiz Ermeniyiz' dedirten güç nedir? Bosna'da 8 bin Müslüman insan, Avrupa'nın göbeğinde 1990'lı yıllarda katledilmedi mi? Niye İstanbul sokaklarında, 'Hepimiz Müslümanız', 'Hepimiz Bosnalıyız' diyen bir kişi çıkmadı. Hocalı katliamını Ermeniler yapmadı mı? Niçin, 'Hepimiz Hocalıyız, Azeriyiz' diyen çıkmadı. Niçin, Allahuekber Dağları'nı görüp 'Hepimiz Mehmediz' diyen yok?" diye konuştu.



GG(EE/ESM)