Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Şırnak'ın Uludere ilçesinde trafik kazası sonucu şehit olan Uzman Onbaşı Atakan Çiller ile Jandarma Uzman Çavuş Süleyman Topal'ın ailelerine taziye ziyaretinde bulundu. Düziçi İlçesi'ne geçen Devlet Bahçeli, Şehit Uzman Onbaşı Atakan Çiller'in baba ocağı olan Cumhuriyet mahallesindeki evine geldi. Şehit babası Ejder, annesi Eşe, kardeşleri İlhan, Ata, Atacan ve Mustafa Kemal ile yakınlarına başsağlığı dileyen Bahçeli, bir süre okunan Kuranı Kerim'i dinledi.

Şehit Jandarma Uzman çavuş Atakan Çiller'in ailesini ziyareti sırasında şehit amcası Halit Çiller'in Bahçeli'ye feryadı yürekleri burktu. Şehit amcası Çiller, "Şimdi bu olay olmadan 3-4 gün öncesinde, televizyonlarda, bu kişiler diyeyim BDP'li milletvekilleri ile bu ölüme vesile olan PKK sarmaş dolaş televizyonlarda gözüküyor. Ondan sonra da benim yeğenim, şehidin amcasıyım, o Ahmet Türk ile ismini bilmediğim bayan milletvekilini korumaya gidiyor. Bunları lütfen mecliste söyleyin efendim, elinizi öpeyim. Biz kimle savaşıyoruz. Yabancı bir ülkeyle mi savaşıyoruz? Kendi çocuklarımız boş yere ölüyor" dedi. Şehit askerin annesi Eşe Çiller'de Bahçeli'ye, "Televizyonda görüyorduk. Evimizde de gördük başkanım" diyerek ağladı.

Daha sonra 2'inci şehit Jandarma Uzman Çavuş Süleyman Topal'ın cenaze törenine katılmak üzere merkeze bağlı Çağşak köyüne geçen Bahçeli, burada şehidin mezarına toprak attı. Şehidin emanetlerini alan şehit babası Osman Topal, "Bir çocuğum daha var. Gerekirse onu da veririm. Gerekirse ben de giderim" dedi.

Şehit ailesine baş sağlığı dileyen MHP lideri Bahçeli, taziye ziyaretinden sonra Belediye binasına geçti. Belediye Başkanı Kadir Kara tarafından karşılan Bahçeli, burada bekleyen vatandaşlarla bir süre sohbet etti. Bahçeli, belediye başkanı Kadir Kara'dan belediye hizmetleri ile ilgili brifing aldıktan sonra yeni yaptırılan ve 11 ay önce temelini kendisinin attığı sebze ve meyve hali inşaatında incelemelerde bulundu. Bahçeli, Osmaniye'den ayrılmadan önce asri mezarlıktaki aile kabristanını ziyaret ederek dua okudu.

 

İE (SÜ/RT)