Hilton Otel'de düzenlenen festival toplantısına, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Macit Özcan, Festival Tertip Komitesi Başkanı Faik Burakgazi, ilçe belediye başkanları, sivil örgüt temsilcileri, kurum ve kuruluş yöneticileri katıldı. Tertip Komitesi Başkanı Burakgazi, bu yıl 11'ncisi gerçekleştirilen Uluslararası Müzik Festivali'nin kentin uluslararası tanıtımına büyük bir katkı vereceğini söyledi. Burakgazi, 30 Nisan- 18 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan festivalde yerli ve yabancı toplam 1370 sanatçının sahne alacağını kaydetti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Özcan, Uluslararası Müzik Festivali'nin genişleyerek Mersin'e hizmet eder duruma geldiğini belirterek, "İstanbul ve diğer şehirlerden Mersin'e bakılınca sanki her gün insanların kavga edip birbirine saldırdığı bir şehir gibi. Oysa ruhunda kültür ve sanat bulunan insanların yaşadığı bir şehir. İstanbul'dan sonra kültür ve sanat etkinliklerine en fazla değer verip çalışma yapan kentin Mersin olduğunu iddia ediyorum. Bu festivale önem vermemizin tek amacı var Mersin'de dostluğu, kardeşliği arkadaşlığı pekiştirmek iyi şekilde tanıtmak"dedi.

Vali Güzeloğlu ise festivalde sadece yükselen müzik sesinin değil, buna eşlik edecek Mersin'in uluslararası zenginliklerinin de dünyaya aktarılacağını kaydetti.

FESTİVAL ÖDÜLLERİ

Konuşmaların tamamlanmasının ardından bu yıl Festival Kent Ödülü'nün hayırsever işadamı Eyüp Aygar'a, Festival Sanat Ödülü'nün soprano Nuran Sapanoğlu'na, Festival Genç Yetenek Ödülü'nün ise keman sanatçısı Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası üyesi Nurperi Yücesoy'a verildiği açıklandı.



ME(AŞ/OA/SS)