Kapalıarşı’daki bir kuyumcu dükkanını telefonla arayan Enis B. (32), kendisini bir başka kuyumcu dükkanında çalışan kişi olarak tanıtarak telefonla küpe numuneleri hazırlanması siparişi verdi. Telefonda adı verilen dükkanın piyasada tanınan bir firma ve aradığı söylenen ismin orada çalışan biri olması sebebiyle durumdan şüphelenmeyen işyeri çalışanları, 50 bin lira değerindeki siparişleri hazırladı. Altınları almaya gelen kişinin getirdiği kimliği alarak altınları teslim eden çalışanlar, ertesi sabah getirileceği söylenen numuneler geri gelmeyince bir terslik olduğunu fark etti. Siparişi verilen yer ve adı verilen kişi aranıldığında ise dolandırıcılık ortaya çıktı. Altınların alan kişinin verdiği kimliğin sahte olduğu belirlendi.



Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri konuyla ilgili soruşturma başlattı. Kuyumcular Odası da güvenlik kamerasında eşkali belirlenen zanlının görüntülerini Kapalıçarşı ve Kuyumcukent’teki güvenlik görevlilerine dağıttı. Kuyumcukent’teki bir iş yerinde de aynı yöntemle dolandırıcılık yapmaya kalkan zanlılardan İsa T., güvenlik görevlilerince yakalanarak polise teslim edildi. Polis tarafından sorgulanan İsa T., kendisini kuyumculara gönderen kişinin Enis B. olduğunu söyledi. 


Polis ekiplerince gözaltına zanlıların kendilerini yakalayan polislere alınan borçları olduğu gerekçesiyle bu işe kalkıştıklarını söyledikleri belirtildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan zanlılar, İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi.