MHP Kastamonu il yönetimini ziyaret eden Koray Aydın, hükümetin faaliyetlerine değinirken, Türkiye'nin artık birçok alanda gerçeklerle yüzleştiğini öne sürdü. Aydın, "Çünkü 10 yıldan beri Türkiye’yi yöneten siyasal iktidar, birçok temel konuda ülkeyi duvara toslatıp, Türk milletinin de gerçekleri görmesine yardımcı olacak bir sürecin yaşanmasına vesile oluyor. Gerçeklerle yüzleştiğimiz ilk alan ekonomidir. Türkiye’nin bütçesi açık verdi. Yani bu yeni zamlar demek. Bu, bütün milletin cebine hükümetin elinin yeniden gireceğinin işaretidir. Belli ki yeni zamlar yolda" dedi.

YARATILMIŞ SANAL EKONOMİK CENNET ÇÖKÜYOR

Türkiye'nin geçtiğimiz yıl Cumhuriyet tarihinin en büyük cari açığını verdiğini de belirten Koray Aydın, "Türkiye rekor kırarak toplam 77 milyar dolar cari açık verdi. Geçen sene Türkiye’de ihracatın ithalatı karşılama oranı yüzde 56’ya düştü. Yaratılmış sanal ekonomik cennet çöküyor. Önümüzdeki yıl bu yıldan kötü olacak. Bunu şimdiden görerek söylüyoruz" dedi.

SURİYE'YE DEMOKRASİ GETİRECEĞİM PALAVRASI

Türkiye ile Suriye arasında yaşanan gerginliğe ve hükümetin bu yöndeki politikasına da değinen Koray Aydın, "Suriye’ye demokrasi getireceğim palavrasını ne kadar sürdüreceksin? Açıkça konuşsun. Sen tek hegemonik gücün gemisine bindin, onun ipine sarıldın, Türkiye’yi tarihinde hiç yaşamaması gereken bir utanca mahkum ettin. Türkiye, Irak’ta canı yanmış Amerika’nın yeni şekillendirilmek istenen Suriye’de taşeronluğuna oynuyor. Yarın çıkabilecek bir mezhep kavgasının içine çekilmek isteniyor" diye konuştu.