Geçen cuma günü öğlen saatlerinde polisi arayan, Hatay İnönü Caddesi'nde kuyumcu dükkanı bulunan Turgay Aslan, müşteri gibi içeri giren iki kişiden birinin elindeki pamuğa eter dökerek kendisini bayıltmak istediğini anlattı. Aslan, engel olmak istemesi üzerine eter dolu şişenin yere düşüp kırıldığını, iki soyguncunun amacına ulaşamadan hızla uzaklaştığını söyledi. Polis, güvenlik kameraları ile de görüntülenen olayla ilgili harekete geçti.

ETER ŞİŞENİN SATILDIĞI YER SAPTANDI

Titiz takiplerine başlayan Gasp Büro Amirliği ekipleri, olay yerinde kırılan eter şişesinden yola çıkarak, Türkiye'de satışını gerçekleştiren Ankara'daki firmaya ulaştı. Firma yetkilileriyle yapılan görüşmede, eter dolu şişenin Ege Bölge bayisi tarafından Bornova İlçesi'ndeki bir eczaneye satıldığı belirlendi.

`KÖPEK İÇİN ALIYORUZ' DEMİŞLER

Eczane sahibi, gelen polislere, daha önceden tanıdığı, garsonluk yaptığını bildiği iki kişinin, 'Hasta köpeğimiz var. Onu bayıltmak için alıyoruz' diyerek kendisinden eter satın aldıklarını belirtti. Takiplerine devam eden ekipler, olayı gerçekleştiren E.B. (28) ile daha önceden aynı restoranda garsonluk yapan H.A.'yı (23) yakaladı. Gözaltına alınan şüphelilerden H.A.'nın, satın aldığı bir minibüs ve düğün masrafları, E.B.'nin ise çevresine olan borçları nedeniyle bu yola başvurduklarını söyledikleri öğrenildi. Emniyette işlemleri tamamlanan iki şüpheli, sevkedildikleri adliyede nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.