Merkez Yıldırım İlçesi Duaçınarı Mahallesi’nde 2011 yılının haziran ayında Ömer Şentürk, evinin alt katında bulunan dükkanın kiracısı olan marangoz Orhan Güleç’le ödemediği kiralar yüzünden tartıştı. Tartışmanın büyümesinin ardından Şentürk’ü bıçakla yaraladıktan sonra tutuklanarak 1.5 ay cezaevinde kaldı.

Olaydan yaklaşık 6 ay sonra iddiaya göre, sabah namazını kıldıktan sonra evine dönen Ömer Şentürk’ün üzerine motosikletini süren Orhan Güleç arasındaki tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Kavga sırasında aracının bagajında bulunan av tüfeğini çıkartan Ömer Şentürk, kiracısı Orhan Güleç’i vurarak öldürdü.

”AMACIM KENDİMİ SAVUNMAKTI”

5'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘Kasten adam öldürme’ suçundan hakkında müebbet hapis cezası istenen tutuklu sanık Ömer Şentürk’ün yargılanmasına başlandı. Olay günü camide sabah namazını kıldıktan sonra evine dönmek istediğini anlatan Şentürk, “Daha önce beni 17 yerimden bıçaklamıştı. Sabah da evime gitmek isterken motosikletini üzerime doğru sürdü. Ben de aracımın bagajından tüfeğimi çıkartarak iki kez uyarı atışı yaptım. Elimde tüfeği görmesine rağmen motosikletinin üzerinden inip bana doğru koşmaya devam etti. Ben de tüfeğimi tekrar ateşledim. Amacım kendimi savunmaktı. Çok pişmanım” diye konuştu.

Bu arada duruşmada tanık olarak dinlenen ve sanık Ömer Şentürk’ün Orhan Güleç hakkında icra takibi yaptırdığı sırada sanığın avukatlığını yaptığını söyleyen Engin Kökçınar ise, “Yaklaşık bir yıl önce Ömer Şentürk elinde bazı senetlerle geldi. Orhan Güleç’ten alacağı olduğunu söyleyerek benden icra takibi yapmamı istedi. Sonra haciz işlemi yaptım. Bu süreçte Orhan Güleç agresif bir tavır sergiliyordu. Hatta kendisinden tahliye taahhüdü aldığımız zaman ‘Ben bu borcu ödeyeceğim ancak onunla da hesaplaşacağız’ şeklinde bir cümle kullanmıştı. Aldığımız tahliye taahhüdüne göre 15 haziranda dükkanını boşaltacaktı. Ancak 13 haziran günü Orhan Güleç’in Ömer Şentürk’ü yaraladığını öğrendim. Etrafta ‘Önce Ömer’i daha sonra da avukatını vuracağım’ şeklinde konuşmuş. Polisler tedbir amaçlı benim iş yerime geldiler. Orhan Güleç teslim olduktan sonra da büromdan ayrıldılar. Ben de bu durum üzerine Ömer Şentürk’e kendisinin daha fazla avukatlığını yapamayacağımı söyledim” dedi.

Dava diğer tanıkların dinlenmesi ve eksikliklerin giderilmesi için ileri bir tarihe ertelendi.