CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Antalya'da gerçekleştirdiği açılışların sonuncusu CHP'li Konyaaltı Belediyesi tarafından 120 dönem orman arazisi içinde kurulan Konyaaltı Nashira Park oldu. Vatandaşların yoğun sevgi gösterisi ve 'Başbakan Kemal' sloganları arasında tören alanına gelen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, gördüğü yoğun ilgiye kürsüden "Bu alkışları seçim zamanında bekliyorum yalnız" diye karşılık verdi.

Parkın işletmecisi Hüseyin Aydoğan'ın konuşmasına, "İşadamı olduğumuz için çok rahat konuşamayacağız" diyerek başladığını anımsatarak konuşmasına devam eden CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Eğer bir ülkede bir insanın konuşmasına kısıtlama getiriyorsanız veya o konuşmayı yapmasına engel olabilecek atmosferi oluşturyorsanız, o ülkede demokrasi yoktur, kimse kusura bakmasın" dedi.

CHP iktidarında kendilerini sevmeyenlerin de özgürce konuşacağı ortamı yataracaklarını kaydeden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Fakat Türkiye'deki gömlek demokrasisi. Demokrasi gömlekle olmaz, kafayla, zihniyetle, felsefeyle, inanmışlıkla olur. İnsana saygı duyacaksınız ki demokrasi olsun. Eleştiriye saygı duyacaksınız ki demokrasi olsun" diye konuştu.

Konuşanın susturulduğu, demokrasinin adının "Recep Tayyip Erdoğan demokrasisi" olacağını savunan Kemal Kılıçdaroğlu, "Biz Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'nde özgür ve bağımsız bir demokrasi istiyoruz" dedi.

'YOLSUZLUK SPORU YAPIYORLAR'

Açılışını yaptığı parkta spor alanları bulunduğuna dikkati çeken CHP Lideri Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"AKP'nin de bir spor alanı var. Onlar da hiç spor yapmıyor desek yanlış olur. Hakkını yemiyelim kimsenin. Onlarını spor alanı yolsuzluk üzerine inşa edilmiş. Yolsuzluk konusunda olağanüstü becerikliler. Onların başka bir spor alanı yok. Yarışma alanları da orada, kim daha fazla götürdü diyor. Hatırlarsanız bunların bir ara bir sloganı vardı, 'Büyük düşünün.' Ben onu tercüme ettirmiştim. Yani 'Büyük götürün' diyor. Küçük işlerle ne uğraşıyorsunuz, büyük götüreceksiniz ki köşeyi dönebileceksiniz. Yolsuzluk mücadele yolu demokrasiden ve özgürlükten geçer. Yolu medya özgürlüğünden geçer. 110'dan fazla gazetecinin hapiste olduğu bir ülkede demokrasiden söz edemezsiniz. Akademisyenlerin hapiste olduğu bir ülkede demokrasiden söz edemezsiniz. Başbakanın önünde ayağa kalkmadı diye insanları Silivri'ye gönderiyorsanız demokrasiden söz edemezsiniz. Bir kitap yazdım daha basılmadı, imha kararı alıyorsanız demokrasiden söz edemezsiniz."

KAVGANIN SORUMLUSU BAŞBAKAN

Toplumun üzerinde baskı kurulduğu, insanların özgürce konuşmasının engellendiği bir yönetimi Türkiye'nin kabul etmediğini, etmemesi gerektiğini belirten CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, siyasetin kavga üslubu üzerine kurulu olmasının tek nedeninin Başbakan Erdoğan olduğunu savundu. Kılıçdaroğlu, "Çünkü Başbakan öyle istiyor. Bıraksalar kendi kendine kavga edecek. Böyle bir insandan demokrasi beklenir mi?" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın son yurtdışı temaslarını da eleştiren CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Sen Obama'dan tırsıyorsun, burada fiyakalanıyorsun. Kime Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarına. Çünkü elinde güç var, cop var, silah var. Öğretmen yürüyor vuruyorsun. Öğrenci yürüyor vuruyorsun, esnaf yürüyor vuruyorsun. Bizim güzel bir sözümüz var, zalimler için söylenir. 'Zulmün artsın' denir. Buradan sesleniyorum. Recep Tayyip Erdoğan zulmün artsın. Zulmün artsın ki biran önce git sen" şeklinde konuştu.

BAŞKANLARI YANINA ALDI

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, konuşmasının sonunda Antalya'nın birbirleriyle anlaşamayan üç belediye Başkanı Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, merkez Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen ve merkez Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek'i yanına yaklaştırarak "Anlaşamıyorlar diye şeyler duyuyorum. Öyle bir lüksleri yok kimsenin. Herkes anlaşacak" dedi ve üç belediye başkanının ellerini havaya kaldırdı.