AVUKATLAR SALONDAN ÇIKARILDI


Mahkeme, Aslan İşçioğlu’nun 9 Ekim’e kadar duruşmadan men edilmesine, avukat Ercan Kanar’ın duruşmadan çıkarılmasına karar verdi. Mahkeme ayrıca suç işleyenler hakkında tespit edilmesi için duruşma kayıtlarının Silivri Cumhuriyet Savcılığı’na gönderilmesine karar verdi. Başkan Ali Alçık, Ercan Kanar’a salondan çıkmaması durumunda zor kullanılacağı uyarısında bulundu. Sanık avukatlarının Ercan Kanar’ın duruşmadan çıkarılmasına ayağa kalkarak tepki göstermesi üzerine duruşmaya saat 15.00'a kadar ara verildi. Ara verildiği sırada salonda kalan avukatların yanına giden jandarma yetkilileri Kanar’a zorla çıkarılacağı uyarısını yineledi. Diğer avukatlar da “Bizi de çıkarın" dediler. Jandarma yetkilileri, önce sanıkları daha sonra gazetecileri salondan çıkardı. Salon tamamen boşaltıldıktan yaklaşık 10 dakika sonra avukatlar jandarma tarafından dışarı çıkarıldı.


AVUKATLARDAN DARP İDDİASI


Avukatlar mahkeme binasından çıkarken “Ercan Kanar onurumuzdur", “Baskılar bizi yıldırımaz" sloganları atıldı. Duruşma salonu önünde avukatlar açıklama yaparak, dışarı çıkarılırken darp edildiklerini öne sürdü. Açıklamada konuşan BDP Milletvekili Sebahat Tuncel de, "Burada Ercan Kanar'ın şahsında avukatlara mesaj verilmiştir. Kürtleri savunmayın deniliyor. Biz bunu reddediyoruz. Daha önce 40'a yakın avukat arkadaşımız tutuklandı. Bugün meclis açılıyor. dün de AKP'nin kongresi vardı. Bugün bu uygulamaların tek sebebi AKP hükümetidir. Çünkü AKP hükümeti savaşta karar kılmıştır. Kürtleri soykırıma tutma konusunda ısrarını ifade etmiştir. Meclis yeniden savaş kararı alacaktır. 4 Ekim'de sınırötesi tezkereyi gündeme getirecektir. Ne olursa olsun mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Ana dilimzden vazgeçmeyeceğiz. Bunun için siyaset yapıyoruz" diye konuştu. Ercan Kanar da, “Bu mahkemeler barışın önünde engeldir" dedi. BDP'liler açıklamanın ardından duruşma salonu önünü boşalttı.


MAHKEMEYE SIRTLARINI DÖNDÜLER


Duruşma ise saat 15.00’te başlarken avukatlar salona girmedi. İddianame okunurken sanıklar söz istedi. Başkan Alçık’ın söz vermemesi üzerine sanıklar mahkemeye sırtlarını dönerek ayağa kalktı. Daha sonra sanıklar mahkemeyi alkışlarla protesto etti.Bunün üzerine mahkeme protestoya katılanların salondan çıkmasını istedi.


SANIK VE AVUKATLAR OLMADAN İDDİANAME OKUNUYOR


Tüm tutuklu sanıklar salonu terk etti. İddianame sanıkların, avukatların, izleyicilerin olmadığı salonda 2 TRT spikeri tarafından dönüşümlü olarak okunmaya başlandı.