BDP'nin bugün Cizre İlçesi'nde yapmak istediği miting nedeniyle esnaf, bu sabahtan  itibaren kepenk açmadı. Kepenklerin kapalı olduğu ilçe merkezinde fırın ve eczaneler ile çay ocakları dışında diğer işyerleri kepenklerini açmadı. Yasaklanmasına rağmen bugün saat 16.00'da bazı grupların yasadışı gösteri yapacağı istihbaratı üzerine kaymakamlık, BDP'li belediye hoparlöründen anons yaparak, mitingin yasaklandığını ve halkın mitinge gitmemesi uyarısında bulundu. Kaymakamlığın yaptığı uyarı anonsunda, şöyle denildi:

"Lütfen dikkat. Cizre Kaymakamlığı'ndan duyurulur. İlçemizde düzenlenmek istenen bazı gösteri ve yürüyüşlerin bölücü terör örgütü tarafından provoke edilmesi ve örgüt mensuplarının topluluk halinde bulunan vatandaşlarımızın arasına sızarak güvenlik güçlerine karşı planlı eylem gerçekleştirmesi gibi üzücü hadiselerin yaşandığı daha önce müşahede edilmiştir. 26 Ağustos 2012 tarihinde ilçemizde BDP İlçe Teşkilatı tarafından gerçekleştirilmek istenen etkinlik, yukarıdaki sebepler göz önünde bulundurularak yasaklanmıştır. Vatandaşlarımızın bahsedilen etkinliğe herhangi bir üzücü hadisenin yaşanmaması için katılmamaları, özellikle çocukların ve gençlerin zarar görmemesi için ailelerin bu konuda hassasiyet göstermeleri önem taşımaktadır. Vatandaşlarımıza saygı ile duyurulur." 

Esnafın kepenek açmadığı ilçe merkezinde sıkı güvenlik önlemi alındı. İlçe merkezinde önemli noktalarda çevik kuvvet polisleri ve zırhlı araçlar konuşlandırıldı.

Bu arada İdil İlçesinde esnafın tamamı kepenk açmazken, Şırnak merkezindeki esnafın yaklaşık yüzde 50'si kepenklerini açmadı.