Olay, bugün saat 09.00 sıralarında Bankalar Caddesi'ndeki Mahmut Doğu'nun işlettiği Kervan Kuruyemiş'te meydana geldi. Mahmut Doğu'nun işleri olduğu gerekçesiyle işyerini dayısının oğlu Ercan Balkan açtı. Kuruyemiş dükkanına gelen bir kişi, Balkan'a "Sizi telefonla arıyorlarmış. Yandaki dükkandan çağırıyorlar" dedi. Bunun üzerine işyerinin kapısını açık bırakan Balkan, telefona bakmak için komşu dükkana gitti. Bu sırada kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi, kasadaki 1500 lirayı alarak uzaklaştı.

İşyerine geri gelen ve hırsızlığın farkına varan Ercan Balkan, polise haber verdi. Olay yerinde parmak izi alan polis, güvenlik kamerası görüntülerinden şüpheliye ulaşmaya çalışıyor.

Olayla sırasında işyerinde olmadığını belirten Mahmut Doğu, "Dayımın oğlu Ercan Balkan işyerindeydi. Saat 09.07 dolaylarında olay gerçekleşmiş. Ercan'ı, 'Telefonunuz var' diyerek yan taraftaki komşumuza çağırıyorlar. Ercan yan tarafa gidiyor. Parayı çalmak isteyen kişi kimse olmadığı için dükkana çok rahat geliyor, kasayı açıyor ve 1500 lirayı alıyor" dedi.



MA(SU/CK)