Pınarbaşı Mahallesi 5 Sokak'taki iki katlı evde saat 10.00 sıralarında meydana gelen olayda belediyeden malulen emekli olduğu öğrenilen Remzi Tanrıverdi, 2 çocuk annesi eşi Necla Tanrıverdi'yle kahvaltı yaptıkları sırada bilinmeyen bir nedenle tartıştı. Öfkelenen Remzi Tanrıverdi, birinci kattaki evlerinden dışarı çıkıp, bahçede odun kesmek için kullandıkları baltayı alarak eşine saldırdı. Bu sırada çığlıklar atıp, yardım isteyen Necla Tanrıverdi, peş peşe aldığı balta darbeleriyle olay yerinde can verdi. Çığlıkları duyan komşuların ihbarıyla olay yerine gelen polis ekibi, ihbarda belirtilen eşkal üzerine evden çıkıp sokakta yürüyen Remzi Tanrıverdi'yi yakaladı. Polisler daha sonra eve geldiklerinde Necla Tanrıverdi'nin kanlar içindeki cesediyle karşılaştı.

Remzi Tanrıverdi, eşini öldürdüğünü itiraf ederken, sorgulanmak üzere Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Necla Tanrıverdi'nin cesedi ise yapılan incelemenin ardından otopsi için Kahramanmaraş Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

OĞLU SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

Tanrıverdi çiftinin 1'i erkek 2 çocuğu olduğu, evli oğlu Onur Tanrıverdi'nin olayın meydana geldiği evin üst katında oturduğu öğrenildi. Bir fabrikada çalışan ve sabah işe giden Onur Tanrıverdi, olayı haber alıp, eve gelince sinir krizleri geçirdi. Evdeki gelinin de uyuduğu için gürültüleri duymadığı bilgisine ulaşıldı. Ailenin kızının ise Ankara'daki bir üniversitede mimarlık bölümünde okuduğunu belirten çevre sakinleri, cinayet şüphelisi Remzi Tanrıverdi'nin sinirli bir kişiliğe sahip olduğunu, psikolojik tedavi gördüğünü öne sürüp, aile arasında da sık sık kavgalar yaşandığını iddia etti.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.



MNŞ(OA/AK)