Kemal Kılıçdaroğlu, Ahmed Adnan Saygun Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'İzmirlilerin denizle ilişkisini güçlendirmekte uygulanacak tasarım stratejisi' konulu bilgilendirme toplantısına katıldı. Körfez tasarımı hakkındaki bilgilendirmeyi, CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu yaptı. Dört yıldır çalışmaları süren tasarımı ise Prof. Dr. İlhan Tekeli anlattı. Prof. Dr. Tekeli, "Bu proje rant üretmiyor, yaşam kalitesi üretiyor. Gerçekleşmesi rant üretmesine bağlı değil. Tasarım, bir kıyıcılığın gerekçesi olarak kullanılmıyor" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bilgilendirmenin ardından 18 dakikalık tanıtım filmini de izledikten sonra "Söylenecek çok fazla bir şey yok. Düşünceyi, aklı, eylemle buluşturuyorsunuz. İnsanların toplucu yaşadığı kentlerde kent kültürünü geliştirmek, kent estetiğini sağlamak çok güzel. Bilimi, bilim adamını sanatçıyı göz önünde bulundurmak gerekiyor. Ona değer verdiğiniz ölçüde kendi kendinize değer vermiş olursunuz" dedi.

Projenin, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile bilim insanlarının yarattığı güzel bir çalışma olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu çalışma ne zaman hayata geçecek de ben de gelip Kordon'da gezeceğim diye heyecanla bekliyorum. İzmir iddialı olmak zorundadır. Bütün Akdeniz'in cazibesi İzmir'de olmalıdır. İzmir bunu hak ediyor. Sizler çok büyük katkı yapıyorsunuz İzmir'e. İzmir bunun farkında, umarım iktidar da bunun farkında olur. Her yurttaş İzmir'de huzuru görüyor. Stressiz bir kent İzmir. İstanbul'da sokağa çıktığınızda yaşamla kavga etmeye başlarsınız. İzmir özgürlükler kentidir. Bu tablonun oluşmasında sizin büyük katkılarınız var. Tasarımcı, bilim adamı ve sanatçı olarak büyük katkınız var. Biz size sonuna kadar güveniyoruz. Çok önemli bir çalışmadır. Umarım diğer kentler bunu örnek alırlar. İzmir dünyanın en hızlı büyüyen 4'üncü kenti seçilmiş. Umarım iktidar engel çıkarmaz ve umarım bütün bunların tamamı hayata geçirilir."

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, buradaki bilgilendirme toplantısının ardından partisinin İzmir il kongresinin yapılacağı, Kültürpark'taki Celal Atik Spor Salonu'na geçti.