Diyarbakır'da 30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonu, Mustafa Kemal Atatürk'ün Diyarbakır'da 7'nci Kolordu ve 2'ci Ordu Komutanı olarak görev yaparken kullandığı Gazi Köşkünde verildi. Vali Mustafa Toprak eşi Selime Toprak tebrikleri kabul ederken, resepsiyona askeri ve sivil erkan ile birlikte STK temsilcileri, il genel meclis üyeleri ve daire müdürleri de katıldı. İlk kez sivil olarak kutlanan resepsiyona bazı türbanlı kadınlar, sakallı erkekler ve açık renkli kıyafet giymiş konukların da katılması dikkat çekti. Konuklarla tem tek ilgilenen Vali Mustafa Toprak, basın mensuplarının sorularını  yanıtladı.

BDP'Lİ BAŞKANLAR KATILMADI

Resepsiyona toplumun tüm kesimlerini davet etmeye çalıştıklarını, Kurtuluş savaşındaki ruhun bundan sonra da kardeşlik havası içerisinde, güzellik içerisinde, toplumun tüm kesimlerin ortak refahı içerisinde gerçekleşeceğine inandığını belirten Vali Toprak, BDP'li Belediye başkanlarının törene katılmaması ile ilgili bir soru üzerine şunlarısöyledi:

"Biliyorsunuz o konuda bir polemiğe girmeye gerek yok. Bakınız herkesin bir temsil görevi var. Bir taraftan vatandaşımıza, bir taraftan da devletimize karşı kanunlardan aldığımız ve kanunlara karşı da görevlerimiz var. Bu noktada da tüm görevler bunlardan biridir. Hem tebrikat töreni, hem çelenk sunma töreni, hem törenin gerçekleşmesine icabet etmek lazım bu bağlamda. Yoksa biz toplumun tüm kesimlerine her zaman davetimizi gerçekleştiriyoruz. Bu güzel günde güzel temennilerle bitirelim." 

'1 EYLÜL'DEKİ MİTİNGE İZİN VERDİK'

Vali Mustafa Toprak, BDP'nin yarın Diyarbakır'da gerçekleştirmek istediği 1 Eylül mitingine izin verdiklerini de hatırlatarak şöyle konuştu:

"Dünya barış günü vesilesiyle bir tertip komitesi miting yapmak istedi. Tedbirlerimizi aldık, başvuranlara da izin verdik. Her şeyin güvenlik ve normal kendi seyrince kanunlara uygun şekilde gerçekleşmesini bekliyoruz. Bu konuda biraz da insanlarımıza güveniyoruz. Ama insanlarımıza güvenmekle birlikte, bu gibi günleri kendisine istismar etmek amacıyla olanlara karşı da mutlaka dikkatli olmamız gerektiğini salık veriyorum. İnşallah her şey özüne uygun olarak gerçekleşir."

BB,FA(GG/COŞ)