Romanya'nın Ploiesti şehrindeki George Cosbuc İlköğretim Okulu ile Alibeyköy İlköğretim Okulu öğrencileri, 'Hayat Boyu Öğrenme' programı kapsamında Iğdır'da bir araya geldi. 10 gün boyunca Alibeyköy'de kalan 11 öğrenci ve 2 öğretmen, Türk öğrencilerle ortak dil kabul edilen İngilizce konuşaracak anlaştı. Proje kapsamında Romanya'dan gelen öğrencilerle kültür alışverişinde bulunan öğlerincelerden ayrılışı zor oldu. Kısa sürede birbirleri ile iyi bir dostluk kuran her iki iki ülkenin öğrencileri veda vakti geldiğinde gözyaşlarını tutamadı. Okul bahçesihde düzenlenen veda partisinde kol kola giren Romen ve Türk öğrenciler şarkılar söyleyip halay çekti. Sonra da  birbirlerine sarılarak kenetlenen öğrenciler, 2013 yılında Romanya'da buluşmak üzere sözleşti.

Alibeyköy İlköğretim Okulu İngilizce Öğretmeni Ayşe Aksoy, 1 yıldır Iğdır'da görev yaptığını, bu tür bir projenin ilk kez uygulandığını söyledi. Aksoy, şöyle konuştu:

"Konuklarımızı 10 gün ağırladık. 2013 yılında 10 öğrenci ve 2 öğretmen olarak biz de Romanya'ya gideceğiz. Bu proje iki yıl sürecek. Sanal ortamda da faliyetleri sürdürmeye devam edeceğiz. Proje ortağımız olan George Cosbuc İlköğretim Okulu öğrenci ve öğretmenleri ile çok iyi dost olduk. Ayrılık zor oldu. Bundan böyle görüşmelerimizi haftada bir sanal ortamda yapacağız." 



AD(KS/İD)