Hafta sonları kayakseverlerle dolup taşan kent merkezine 12 kilometre uzaklıktaki 2 bin 600 rakımlı Merga Bütan Yaylası'na giden Hakkari Üniversitesi Dağcılık Doğa ve Spor Kulübüne bağlı 16 kişilik AKUT ekibi, kar kalınlığının yer yer 2 metreyi bulduğu kayak tesisinin arkasındaki dağda mahsur kalan bir kayakçı için kurtarma operasyonu tatbitkatı gerçekleştirdi. AKUT ekibi, dağda mahsur kalan ve donmak üzere olan bir kayakçıyı nefes kesen operasyonla kurtardı. Karda bata çıka yürüyen ekip, tatbikat gereği yarım saatlik zorlu bir yüryüşten sonra donmak üzere olan kayakçıya ulaştı. Donmak üzere olan kayakçıya ilk müdahale ekipte bulunan hemşire tarafından yapıldı. Daha sonra kayakçılar ellerindeki kayak malzemeleriyle sedye yapıp donmak üzere olan kayakçıyı sedye üzerine bıraktı. AKUT ekibi, mahsur kalan kayakçıyı sağ salim taşıyarak kayak merkezine ulaştırdı.

'GÖRENLER GERÇEK ZAHNNETTİ'

Hakkari Üniversitesi Dağcılık ve Spor Kulübü Başkanı Hacı Tansu, üniversiteye bağlı olarak yeni kurulan AKUT ekibinin, ilk tatbikatını yaptığını söyledi. Tansu şöyle dedi:

"Tatbikat gereği dağda mahsur kalan ve donmak üzere olan bir kayakçıya ulaşarak ilk müdahaleyi yaptık. Daha sonra elimizde sedye olmadığı için, kayak malzemesinden sedye yaparak taşıdık. Amacımız hastaları nasıl kurtaracağımızın ilk tatbikatını yapmak. Kayak tesisinde bizi gören bazı kişiler, bunu gerçek zanettiler."

DEKANDAN KUTLAMA

Tatbikata katılan Hakkari Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr Osman Nuri Bodur da, kar kalınlığının yer yer 2 metreyi bulduğu dağda mahsur kalan ve donmak üzere olan bir kayakçıyı kurtaran ekibe teşekkür etti. ilk tatbikatı karda yapan ekibiyle birlikte hatıra resim çeken Prof. Dr. Bodur, üniversitenin AKUT ekibinin başarılı bir tatbikat gerçekleştirdiğini söyledi.



BD(FE/COŞ)