Evli Ailesi'nin avukatları Ali Hamamcı ve Cansu Yıldırım bugün Malatya Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı yaptı. Malatya Gazeteciler Cemiyetinde düzenlenen toplantıda konuşan avukat Ali Hamamcı, son bir yılda Alevilere dönük yapılan saldırılarda faillerin halen bulunamadığını, bunun da endişeye ve adalete güvenin sarsılmasına neden olduğunu söyledi. Sürgü Beldesi'nde hafta sonu meydana gelen olayda öfkeli grup tarafından evi taşlanan ve samanlığı yakılan Alevi olan Evli Ailesi’ne yapılan saldırının 'insanlık suçu' olduğu görüşünü savunan avukat Ali Hamamcı,’mala zarar verme’ olarak açılan soruşturmada ise devlete egemen olan anlayışın değişmediğini gösterdiğini anlattı.

İNSANLIĞA KARŞI İŞLENEN SUÇ

Avukat Ali Hamamcı, şunları söyledi:

"Yapılan soruşturma Türk Ceza Kanunu'nun 77'nci maddesinde tarif edilen insanlığa karşı suç olarak değil, mala zarar verme suçu olarak kabul edilmiş ve soruşturma bu şekilde başlamıştır. Merak ederek soruyorum. Burada mal olarak kabul edilen Evli Ailesi fertleri midir? Bu soruşturmayı kabul etmek ve bu soruşturmadan sonuç beklemek mümkün değildir. soruşturma dosyasına baktığımızda, olaya ilişkin tek bir görüntü kaydının olmadığı görülmektedir."

"AİLENİN ZARARI KARŞILANSIN"

Bazılarının olayı, ramazan davulcusu ile Evli ailesi fertleri arasında geçen münferit bir olaymış gibi göstermeye çalıştığını belirten Hamamcı, "Bu olayı saptırmak ve küçümsemektedir. Bu yorumları kabul etmek ve katılmak mümkün değildir. Aile işinden gücünden olmuştur. Bu sebeple oluşan maddi ve manevi zararların derhal karşılanması gerekir" dedi.

Avukat Ali Hamamcı, müvekkili Evli Ailesi'nin olay nedeniyle travma yaşadığını, acilen psikolojik destek verilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.