Tozköy Köyü Aylaz Mahallesi’nde Fatma Tevetoğlu’na ait evde, sabah saatlerinde buzdolabının kablosunun elektrik kontağı sonucu alev almasıyla yangın çıktı. Alevler kısa sürede ahşap evi sararken, Fatma Tevetoğlu ile kızı Saadet Karavin, komşularının yardımıyla dışarı çıktı. İlçeye yaklaşık 1 saat uzaklıktaki köye itfaiye ekipleri gelene kadar vatandaşlar kovalarla su taşıyarak yangını söndürmeye çalıştı. Yangında tek katlı ev yanarak kullanılamaz hale geldi. Rize ve İkizdere Belediyesi itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangın, yandaki evlere sıçramak üzereyken kontrol altına alındı. Yangında dumandan etkilenen Saadet ve Fatma Tevetoğlu’na sağlık görevlileri tarafından olay yerinde müdahale edildi.

Evin tamamen yandığını gören Saadet Karavin baygınlık geçirdi, Fatma Tevetoğlu ise gözyaşlarını tutamadı. Saadet Karavin’in oğlu, Rize Belediyesi Başkan Yardımcısı Osman Karavin de olay yerine gelerek yangın söndürme çalışmalarını yönlendirdi. Yangın söndürme çalışmaları sırasında bir itfaiye eri, elinin kesilmesi sonucu yaralandı. Çevredeki ahırda bulunan hayvanlar da askerler tarafından bölgeden uzaklaştırıldı.

'HİÇBİR ŞEYİM KALMADI'

Fatma Tevetoğlu, kızı ile evde tek başına olduğu sırada yangının çıktığını söyledi. Tevetoğlu, "Kızımla birlikte evde kaldık. Yangın sonrasında komşular bizi evden uzaklaştırdı. Gece olsaydı evden çıkamazdık. Bütün eşyalarım, herşeyim yandı. Hiçbir şeyim kalmadı" diyerek gözyaşı döktü.