Marmara bölgesini sarsan Gölcük merkezli 17 Ağustos 1999 Depremi'nin 13'inci yıl dönümünde, deprem kurbanları Gölcük başta olmak üzere İzmit ve diğer yerleşim merkezlerinde çeşitli etkinliklerle anıldı. Etkinlik çerçevesinde Değirmendere Sualtı Topluluğu'na (DESSAT) üye olan engelli dalgıçlar Kavaklı sahilinde denize göçen enkazların bulundugu yere anı dalışı yaptı.

GESOTİM'İN KONTEYNER ÇİLESİ SONA ERDİ


Anma törenleri sonrası arama kurtarma faliyetlerinde bulunmak amacıyla kurulan Gölcük Arama Kurtarma Derneği'nin (GESOTİM) konteyner çilesi sona erdi. GESOTİM bugün törenle yeni hizmet binasına taşındı.

Marmara depreminin ardından 10 Kasım 1999 yılında kurulan ve 1 Haziran 2005 yılında da Birleşmiş Milletler İnsani İşler Ofisi (OCHA) bağlı Uluslararası Arama Kurtarma ekipleri arasında deklare edilen ve depremden sonra Kavaklı sahilinde bulundukları konteyner içersinden ülke içersinde ve uluslararı bir çok arama kurtarma faliyetlerine katılan Gölcük Arama Kurtarma Derneği (GESOTİM), Gölcük Kerimağa Rampası'nda açılan yeni binasına taşındı. Açılışa CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı, Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu eski başkanı İsmail Barış ve GESOTİM ekibi ile vatandaşlar katıldı.

BİR ÇOK DOĞAL AFETTE ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARINA KATILDI


Açılışta konuşan GESOTİM Başkanı Necmi Kocaman, marmara depreminden sonra bir levye ve bir balyoz ile arama kurtarma derneğini kurduklarını söyledi. Geçen zaman içersinde ekipman ve donanımı arttırarak bir çok arama ve kurtarma çalışmalarına katıldıklarını söyleyen Kocaman, "Enkaz altından bir çok insan kurtardık. Daha sonra ülkemizde ve dünyanın bir çok yerinde meydana gelen doğal afetlerde arama kurtarma çalışmalarında başarı gösterdik. Yılmadık çalıştık ve enkaz altındaki yaşamları hayata dönüştürdük" diye konuştu.

GESOTİM BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİ

GESOTİM'in kendileri için çok önemli bir değer olduğunu söyleyen Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, sadece Gölcük'e değil ülke içersinde ve ülke dışında bir çok enkazdan hayat kurtardığını söyledi. Marmara depreminde çok güçlükler çektiklerini söyleyen Başkan Ellibeş, "Belediyemizin iki adet iş makinesi vardı. Biri depremde enkaz içersinde kaldı. Depremden sonra GESOTİM çok başarılı çalışmalar yaptı" dedi.

Daha sonra GESOTİM hizmet binasının açılışı gerçekleştirildi.