TEDAŞ ekipleri, Kağızman Caddesi'nde meydana gelen elektrik arızasına müdahale için Yavuz Mahallesi'ne gitti. Kabloların yeraltında olması nedeniyle işçiler, toprağı kazmak istedi. Soğuklar yüzünden donan toprağı kazamayan işçiler, ateş yaktı. İşçiler, toprak üzerinde yaklaşık bir saat süreyle lastik ve odun yakarak buzun çözülmesi için uğraştı. Alevlerin yükseldiği topraktaki donun çözülmesiyle bölgeyi kazan ekipler, yeraltındaki kablolardaki arızayı gidererek caddeye yeniden elektrik verdi.

TEDAŞ arıza ekipleri sorumlusu Adnan Musal, toprak altındaki arızanın yerinin aletle tespit edilmesinden sonra kazı yapmak istediklerini belirterek, "Toprağın donması sebebiyle kazı yapamayınca yerin buzunu çözmek için ateş yaktık. Isınan zeminin buzu çözülünce kazı yaparak arızayı giderdik" dedi.

ERZURUM VE AĞRI EKSİ 32

Meteorolji Bölge Müdürlüğü yetikileri, bölgede dondurucu havanın Salı gününe kadar devam edeceğini belirtti. Dün gece yapılan ölçümlerde en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Erzurum ve Ağrı'da 32, Ardahan'da 29, Kars'ta 28, Muş'da 26, Erzincan'da 14 ve Iğdır'da 12 derece olarak ölçüldü.

SA(KS/COŞ)