Türk Tabipler Birliği Başkanı Dr. Eriş Bilaloğlu, Denizli Tabip Odası Başkanı Dr. Ersin Çağırgan ile birlikte Denizli Tabip Odası'nda basın toplantısı düzenledi. Dr. Bilaloğlu, Türkiye'de 83 tıp fakültesi olduğunu, doktor sayısının da bu paralelde arttığını, tıp fakültesi ve doktor sayısındaki artışı, kaygı verici olarak değerlendirdiklerini ifade etti. "Önemli olan baskıların olmadığı, yalnızca hastanın yararına koşulların iyileştirilmesidir. Nitelikli eğitim, nitelikli hizmet olmalıdır. Mesleğimizi performans ve ciro baskısı olmadan yapmalıyız" diye konuşan Dr. Bilaloğlu, Birleşmiş Milletler'in yaptığı sağlık değerlendirmelerinin de Türkiye için iç açıcı olmadığını dile getirdi. Dr. Bilaloğlu, şöyle devam etti:

"BM raporuna göre, İnsani Gelişme Endeksi'nde 187 ülke arasında Türkiye 90'ıncı sıradadır. Ülkelerin gelirlerine göre sağlık performansı değerlendirmesinde ise maalesef puanımız eksi 25'tir, 187 ülkenin içinde 11'inin performansı Türkiye'den kötüdür. Sağlık hizmetlerinde durumumuz iç açıcı değildir. Türkiye'nin sağlıktaki performansı kötü değil, çok kötüdür."

DOKTORLARA ŞİDDET MECLİS GÜNDEMİNDE

Dr. Eriş Bilaloğlu, Meclis'teki siyasi partilerin grup başkanlarına, doktor milletvekillerine bugün bir yazı gönderdiklerini, doktor ve sağlık çalışanlarına yönelik artan şiddetin araştırılmasını istediklerini kaydetti. 14 Mart Tıp Bayramı'nda tek gündem maddelerinin şiddet olduğunu belirten Dr. Bilaloğlu, "Doktor ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddet giderek artıyor. Bu konuda meclis araştırma komisyonu kurmalıdır. Sağlıkta şiddet neden artıyor? Bu sorunun yanıtı araştırılmalıdır ve soruna müdahale edilmelidir. Partilerin grup başkalarına, doktor milletvekillerine konuyla ilgili yazıyı bugün gönderdik. Doktorlar can güvenliği istiyor. Araştırma sonucunun doktorlara ve topluma yarar sağlayacağını düşünüyoruz" diye konuştu.