Alanya'da sabah saatlerinden itibaren esen lodos etkisini göstermeye başladı. Saatteki hızı zaman zaman 25 kilometreyi bulan rüzgar ve boyu 2-4 metre arasında olan dalga nedeniyle 2 oteli su bastı. Dünyaca ünlü Kleopatra Plajı kıyısında denize yaklaşık 25 metre mesafede bulunan 2 otele ait restoran ve barlar, dalga nedeniyle su altında kaldı. Camların kırılması yüzünden içeri dolan su Alanya Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve otel çalışanları tarafından boşaltılmaya çalışıldı. Bir taraftan içerideki su boşaltılırken aralıklarla gelen yüksek dalgalar otelin restoranın tekrar suyla dolmasına neden oldu.

Otel çalışanları ise çareyi daha önceden hazırlanmış 1 metre yüksekliğindeki sac levhalardan portatif istinat duvarları yapmakta buldu. Levhalar, kum çuvalları ve beton bloklarla sağlamlaştırılarak, dalgalardan yıkılması önlenmeye çalışıldı.

Otellerde kalan tatilcilerin bir kısmı balkonlarında, bazıları ise sahilden dev dalgaları ve su baskınlarını izleyip fotoğraf çektirdiler. Her iki otelde kalan yaklaşık 50 tatilci başka otellere yerleştirildi.

Alanya Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, son 24 saat içinde Alanya'da metrekareye 6 kilogram yağış düştüğünü, hava sıcaklığının 18 derece olduğunu açıkladı. Bu gece tekrar yağış beklenen ilçede rüzgarın hızı saatte en fazla 25 kilometre dalga yüksekliği ise 2 ile 4 metre arasına olarak ölçüldü.