Uluslararası Dadaş Film Festivali, bugün tarihi Yakutiye Medresesi önünde aktör Kadir İnanır'ın afiş sergisi ile başladı. Oynadığı filmlerin afişlerinin sergilendiği meydanda hayranları ile buluşan Kadir İnanır'a vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Serginin açılışından sonra Kadir İnanır, tarihi Yakutiye Medresesi içindeki müzeyi gezdi ve çay molası verdi. Hayranlarının yoğun ilgisinden kortej yürüyüşüne katılamayan Kadir İnanır, çevik kuvvet eşliğinde Medrese'den ayrılabildi. Sanatçıların katılımı ile Yakutiye Medresesi önününde başlayan kortej yürüyüşü ise Havuzbaşı'ndaki Atatürk Anıtı önünde son buldu.

Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezinde, saat 19.30'da sanatçı Kadir İnanır'a Onur Ödülü verilecek. Ardından İran sinemasının bol ödüllü Yönetmen Asghar Farhadi'nin 'Bir Ayrılık' (A Seperation) filmi, gösterilecek. 19 Mayıs'a kadar devam edecek festivalin uzun metrajlı Entelköy Efeköy'e Karşı, Berlin Kaplanı, Kurtuluş Son Durak, Nar, Memleket Meselesi filmleri yarışacak.

Dadaş Film Festival Komite Başkanı Nil Gürpınar, "Dadaş Film Festivali, uluslararası düzeyde bu yıl yedinci kez yapılıyor. İran sinemasından çarpıcı örnekleri sinemaseverlerle buluşturacağız. Ayrıca 'Çocuk hakları'na dikkat çekmek için kortejde şemsiye açtık" dedi.