Loğoğlu, "Kaynağı henüz netleşmeyen bir istihbarat bildirimi üzere, askeri malzeme taşıdığı şüphesiyle, bir Suriyeli sivil uçak Türk Hava Kuvvetleri tarafından inişe zorlanmış ve taşıdığı kargo incelenmeye alınmıştır. Bu konudaki tahkikat tamamlandığında Türk makamlarının daha kapsamlı bir açıklama yapmaları beklenmektedir" dedi.

Önemli olan noktanın uçağın inişe zorlanmasının uluslararası sivil havacılık kurallarıyla ne kadar uyuştuğundan çok, olayın siyasi yönü olduğunu belirten Loğoğlu, "Bu olay AKP iktidarının izlemekte olduğu yanlış ve tarafgir Suriye politikasının son acı meyvesidir. İki ülke arasındaki gergin ilişkilere, bu olayla birlikte bir de hava boyutu eklenmiştir. Türkiye Suriye ilişkilerinin Suriye'ye ait bir sivil uçağının indirilmesi noktasına getirilmiş olması kaygı verici ve bilinmeyenlerle dolu tehlikeli bir tırmanmadır. Bu gelişme, sadece Suriye'yle değil, zaten karşıt yaklaşımlara sahip olan Rusya'yla da ilişkilerimizi olumsuz etkileyecektir. Aynı şekilde Türk Hava Sahasını kullanan diğer üçüncü ülkelerin de aynı kuşkuyla inişe zorlanmaları, Türkiye'yi birçok ülkeyle karşı karşıya getirebilecektir."

Loğoğlu, "AKP, zaman kaybetmeden iflas etmiş Suriye politikasını terk ederek, Suriye'deki iç çatışmalara son verecek uluslararası hukuk ve iyi komşuluk ilişkilerine uygun uzlaşıya yönelik ve diplomatik yöntemlere öncelik veren bir politika oluşturmalıdır. Bu vesileyle Suriye tarafına da ölçülü ve akılcı hareket etmesi gerektiğini önemle hatırlatırım" diye konuştu.