Bağarası Beldesi Hürriyet Mahallesi Büyük Park’ta yaklaşık bir haftadır çam ağacında duran tavuğun aşağı inmediğini gören vatandaşlar itfaiyeye haber verdi. Bağarası Belediyesi İtfaiye ekibi, çam ağacına merdiven uzatarak hayvanı kurtarmak istedi. Ancak bu durumdan korkan tavuk önce daldan dala atladı, ardından da bir evin çatısına kondu. Bu kez çatıda müdahale edilen tavuk sonunda yere inmeyi başardı. Ancak daha sonra ortadan kayboldu.

Mahalle sakinlerinden Hasip Gülmez, tavuğun çam ağacında bir haftadır yere inmeden aç susuz kalmasının dikkatlerini çektiğini söyledi. Gülmez, "Bir şeyden korkarak çıktığı ağaçtan inmeyen bu tavuğu kendi imkanlarımızla indirmeye çalıştıysak da başarılı olamadık. Bizden ürken hayvan daldan dala geçerek yer değiştirdi. Biz de çareyi itfaiyeyi aramakta bulduk" dedi.

ORMAN TAVUĞU MU?

İtfaiyenin çalışmalarını izleyen Bağarası Belediye Başkanı DP’li Salih Özdemir de, hayvanın orman tavuğu olduğunu düşündüklerini ve fotoğraflarını Ege Üniversitesi ile Kuşadası Eko Sistemi Koruma ve Doğasevenler Derneği’ne (EKODOSD) göndereceklerini söyledi.



NM(İÖ/COŞ)