İstanbul Emiyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Sahtecilik Büro Amirliği ekipleri, yaklaşık iki ay önce Büyükçekmece'de lüks villalarda sahte viski, tekila, rakı ve votka üretildiği ihbarını aldı. Bunun üzerine harekete geçen ekipler 2 ay süren teknik takibin ardından Yeni Mahalle Yalı Caddesi ve Güzelce Mahallesi İpek Sokak'ta bulunan iki ayrı villa ile bir depoya dün akşam saat 21.00'da operasyon düzenledi. Operasyonda 4'ü Bulgaristan uyruklu 9 kişiyi gözaltına alındı. Polis villalarda yaptığı incelemede piyasaya sürülmeye hazır çok sayıda sahte içki ile bandrol, içki şisesi ve saf alkol ele geçirdi.


HEDEF YABANCI TURİSTLER


Liderliğini Cengiz U. ile Hüseyin H'nin yaptığı öne sürülen şebekenin daha önce de aynı suçtan sabıkasının bulunduğu belirtildi. Şüphelilerin sahte içkileri başta İstanbul olmak üzere İzmir, Antalya ve Muğla'nın Bodrum İlçesi gibi tatil yerlerinde piyasaya sürdükleri belirtildi. Ele geçirilen sahte içkilerin sayım işlemleri yapılmak üzere emniyetin deposuna götürüldü.


5 RUS REHBERİN ÖLÜMÜYLE İLGİLİ BAĞLANTILARI ARAŞTIRILIYOR


Geçen yıl, Bodrum'da yat gezisi sırasında 5 Rus tur operatörü içtikleri sahte içkiden zehirlenerek ölmüştü. Polis ekipleri, geçen yıl 5 Rus rehberin ölümüne sebep olan sahte içkileri piyasaya süren 8 kişiyle, dün gözaltına alınan 9 kişinin bağlantısı olup olmadığını araştırıyor.


İY (MK) (FOTOĞRAF)