Bursaspor Kulübü ile ilgili yürütülen mali soruşturmanın ardından haklarında 'Zimmet', 'Görevi kötüye kullanmak', 'Resmi belgede sahtecilik', 'Soruşturmanın gizliliğini ihlal etmek', 'Örgüt kurmak' ve 'Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak'' suçlamalarıyla ilgili alarak açılan davaya devam edildi. 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmada, davacılar Recep Günay ve Sedat Topaloğlu ile tutuksuz sanıklar Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı, Bursaspor Hukuk İşleri Sorumlusu Öztürk Yazıcı, Avukat Jale Demir, Sema Çarıkoğlu, Hasan Saltan, Şentürk Turan, Selçuk Eren, Mustafa Yedikardeş, İrfan Koç, Recep Bölükbaşı, Necmettin Kocaman ve Mehmet Kara hazır bulundu.

BURSASPOR TÜRKİYE’NİN EN İYİ STADINA SAHİP

Atatürk Stadı'nın yapımındaki usulsüzlük iddialarıyla ilgili tanık olarak dinlenen Muhittin İpek, stadın çim yapımını üstlenen firmada Şantiye Şefi olarak çalıştığını belirterek, “Projenin başından sonuna kadar geceli-gündüzlü olarak çalıştık. Yapılan iş karşılığında firma 550 bin TL almıştır. Yapılan işleri 2011 fiyatlarına göre tekrar hesapladığımızda 2 milyon 870 bin TL gibi bir rakam çıkmaktadır. Dolayısıyla yapılan iş gayet uygun fiyatlara gerçekleştirilmiştir. Şu an Bursaspor Stadı, örnek olarak gösterilen Sivasspor’un stadından daha iyi durumdadır” diye konuştu.

Sanık avukatları, davacı Recep Günay ile Sedat Topaloğlu’nun davayla ilgili doğrudan zarar görmediği gerekçesiyle müdahil olmamaları yönünde talepte bulundular. Kısa bir aranın ardından mahkeme davacı Recep Günay ile Sedat Topaloğlu’nun davaya müdahil olma konusunu Bursaspor Kulüp Derneği’ne davacıların üyelik durumlarının sorulduktan sonra karar verileceğini belirterek duruşmayı erteledi.