Kayseri'de 2-3 Ocak'ta yapılan Türkiye Şampiyonası'nda karşısına çıkan 4 hemcinsine ringi dar eden Seçil Ayşegül Sivrikaya, elde ettiği şampiyonlukla milli takım kampına çağrıldı. Mayıs ayında Londra'da yapılacak Avrupa Boks Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek olan Seçil Ayşegül Sivrikaya, "Yaşam bana adil davranmadı. Hep zorluklarla karşılaştım. Bu zorluklara direnmek dışında bir seçimim yok. Salladığım yumruklar biraz da yoksulluğa, adaletsizliğeydi" dedi.

BABASI TARLALARDA ÇALIŞIP, HAMALLIK YAPARAK BÜYÜTTÜ

İki çocuk babası 54 yaşındaki Aydın Sivrikaya'nın narenciye bahçelerinde, tarlalarda yevmeli işçi olarak çalıştığını, sebze halinde hamallık yaparak para kazandığını anlatan Seçil Ayşegül Sivrikaya, ekonomik zorluklara karşı hırsını kum torbasından çıkardığı söyledi.

Cemile Hamdi Ongun Lisesi 12'nci sınıfta okuyan Sivrikaya, "Babam ile annem şiddetli geçimsizlik nedeniyle ben küçükken ayrıldılar. Babam, ablamla beni büyütmek için çok emek verdi. Geçinecek kadar paramız olsaydı, belki de ayrılmazlardı. Çoğu kez babam bana yol parası vermenin bir yolunu buluyor. Kendisi sebze haline yürüyerek gider, ama masanın bir köşesinde bana bıraktığı birkaç lira mutlaka vardır. Ben uyurken çıkıp gitmişse bilirim ki, cebinde parası yoktur. Kış aylarında sebze halinde fazla iş olmadığı için bizim için zor geçiyor. Narenciyeyi soğuk vurması, yağmur yağdığında seraların sular altında kalması bizim için hayati önem taşıyor. Çünkü babamın sigortalı bir işi, düzenli bir gelirimiz yok. Çiftçinin ürününün para etmesi için dua ediyoruz" diye konuştu.

TURNUVA ÖDENEĞİYLE EV KİRASINI ÖDEDİLER

Gelecek vaat eden genç boksör Seçil Ayşegül Sivrikaya, Kayseri'deki turnuvaya gitmek için kendisine verilen 270 lira ödeneği babasına destek olmak için ev kirası olarak ödediklerini, antrenörlerinin desteğiyle turnuvaya katıldığını anlattı.

Antrenmanlarda azim ve isteği gören antrenörlerinin her zaman desteğini gördüğünü vurgulayan Sivrikaya, şunları söyledi:

"Bu kış çok soğuk geçti. Hale fazla sebze ve meyve girişi olmayınca babam da fazla para kazanamadı. O nedenle kirayı ödeyememiştik. Kayseri'deki turnuva için 270 lira harcırah verdiler. Bu para tam da evimizin bir aylık kirasını karşıladı. En kalitesiz bir çift boks eldiveni 100 liraydı. Onu da birkaç ay önce antrenörlerim hediye etti. Hocam Mustafa Oral Türkiye şampiyonu olduğumda da bana yeni boks eldiveni ile eşofman hediye etti. Şu an benim için boks dışında bir çıkış yok. Bu yola baş koydum. Zira, başka da tutunacak dalım yok. Babamın ve antrenörlerimin desteğiyle Avrupa Şampiyonu olup, Türk Bayrağını Londra'da dalgalandırmak istiyorum."


ME(AŞ/OA/AAA)(FOTOĞRAF)