Antalya polisi, 3 yıllık istatistik çalışması sonunda kişilere karşı işlenen suçlarda kullanılan suç aletlerinde sallama, bıçak türü kesici ve delici aletlerin önemli bir yer tuttuğunu tespit etti. Öldürme, yaralama ve yağma olaylarında şüphelilerin genelde kolay ulaşılan suç aleti bıçağı tercih etmesi polisi harekete geçirdi.

Antalya Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, bu aletlerle işlenen suçları belirleyen kanun maddesinde değişiklik yapıldığını hatırlatarak, "Bıçak ve benzeri aletleri satanlar, satmaya aracılık edenler, satın alanlar, taşıyanlar ve bulunduranlar hakkında 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası ve 25 günden az olmamak üzere adli para cezası uygulanacak. Buna göre üzerinde bıçak çıkan kişilere 500 ila 9 bin TL para cezası kesebilecek" denildi. Polis yetkilileri bu yasağın özellikle 'Kelebek' olarak nitelendirilen bıçaklara yönelik olduğunu söyledi.

BIÇAKLA İŞLENEN SUÇLARDAN BAZILARI

Antalya'da bu ay içinde asker uğurlama konvoyunda bulunan Cihan ve Cem K. kardeşler 6 kişi ile aralarında meydana gelen tartışmada bıçaklanarak öldürüldü. Antalya İl Özel İdaresi'nde Genel Sekreter olarak çalışan Orhan Bora Bahçeciler de 14 Ekim günü evinin önünde kavgayı ayırmaya çalışırken taraflardan birinin bıçaklı saldırısı ile can verdi. 24 Ekim günü ise otostop yapan travesti Mustafa Serkan Güneşer, iki kişinin bıçaklı saldırısı ile hayatını kaybetti. Cumhuriyet Meydanı'nda ise onlarca turistin ve vatandaşın arasında gençlerin sallama bıçaklı kavgası korkuya neden olmuştu.