Merkez Karataş İlçesi'ne bağlı Sirkenli Köyü'nde 16 Haziran 2008'de kaybolan Berivan Köylü'nün bir gün sonra köy girişinde cesedi bulundu. Berivan Köylü'nün pijamasından alınan sperm örneğinin kuzeni 14 yaşındaki S.K.'ya ait olduğu belirlendi. S.K., Berivan'ı öldürmediğini, ancak ölmüş haldeyken tecavüz etmeye zorlandığını, tecavüz ettirenlerin ve öldürenlerin ise yengeleri Fatma Köylü ile Türkan Köylü olduğunu, küçük kıza 14 yaşındaki R.M.K.'nın da tecavüz ettiğini ileri sürdü. 2 çocuk ve akrabaları 2 kadın tutuklandı.

Adana 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yaklaşık 14 ay tutuklu yargılanan Fatma ve Türkan Köylü ile R.M.K., delil yetersizliğinden beraat etti. Sanıklardan S.K. ise 17 yıl hapse mahkum oldu.

Karar kesinleşince, 2 kadın tutuklu yargılandıkları iddiasıyla 100'er bin lira, R.M.K. ise 80 bin lira maliye hazinesine dava açtı. Fatma Köylü'nün Adana 3'üncü Ağır, Türkan Köylü'nün ise 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davaları sonuçlandı.

Fatma Köylü'ye 20 bin lira manevi, 6 bin 700 lira da maddi olmak üzere toplam 26 bin 700 lira, Türkan Köylü'ye ise 12 bin manevi, 6 bin 900 lirası ise maddi olmak üzere toplam 18 bin 900 lira tazminat ödenmesi kararlaştırıldı. R.M.K.'nın açtığı dava ise devam ediyor.