BDP eski Grup Başkan Vekili ve Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, erken yerel seçim ve miletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması tartışmalarını sosyal paylaşım sitesi Twitter'den değerlendirdi. Başbakan Erdoğan'ın siyasette, 'Rus ruleti' oynamak istediğini ve dokunulmazlıkların kaldırılması için 'Ferman buyurduğunu' öne süren Kaplan, "AKP+MHP flörtü' gelişiyor, erken yerel seçimler için uzlaşıyor, ana muhalefete gitmeden iş bitirmiş, MC dönemi hortluyor. Erken seçim için AKP Grup Başkan Vekili, 'BDP parti değil, görüşmeyeceğiz' demiş. BDP size öğle bir zamanda erken seçim sürprizi çeker ki şaşarsınız. Siyasetin kaderinde sine-i millette, sistemi sorgulamak çekilmek De vardır" dedi.

Kaplan, Başbakan Erdoğan'ın BDP'lilerin dokunulmazlıklarının kaldırılması için, "Yargıya gerekeni söyledik" dediğini hatırlatarak, şunları yazdı:

"Hani yargı bağımsızdı? Anayasa 138 madde ihlal, yüce divanlık, dokunana dokunurlar. RTE Şam'a gidecek, Emevi camisinde namaz kılacak, Kürt komutan Selahaddini Eyyübi'inin kabrinde fatiha okuyacakmış. Türkiye'de 20 milyonu aşkın Kürt halkı terörist de, Esad'tan beter zulüm uygula, iradesini oyunu temsilcisini yok say ez, kimi kandırıyorsun. Kürt halkının meşru temsilcileri, milletvekillerinin dokunulmazlıklarını kaldırmak ile F-16'larla Şam'ı Halep'i bombalamak arasında fark yoktur. Bir halkın iradesine, seçilmişlerine saygı göstermeyenlere, an gelir öğle bir zamanda sürpriz yaparız ki; referandum nedir görürler."

'MECLİSİN AFYON'DAKİ KAZAYI İNCELEME VE DENETLEME YETKİSİ YOK'

Milletvekili Hasip Kaplan, Afyonkarahisar'da cephanelikte meydana gelen ve 25 askerin şehit olduğu kaza nedeniyle acı haberin yürekleri dağladığını, yaralılara şifa, ateşin düştüğü ocaklarda ailelere sabır dilediğini söyledi. Kaplan, "Ne yazık ki, Sayıştay Kanunu sonrası Meclis'in elim kazayı inceleme, denetleme imkanı yok. Genelkurmay, hükümet doğru bilgilendirme yapmalı" dedi.



FA(GG/İD)