FEHMİ KORU’YA DOĞUM GÜNÜ SÜPRİZİ

BaşbakanYardımcısı Beşir Atalay, konuşmasının ardından fasıl heyetinin sunduğu müzikleri keyifle dinledi. Atalay daha sonra sürpriz bir şekilde sahneye getirilen 52’inci yaş gününü kutlayan yazar Fehri Koru için yaptırılan üzerinde Koru’nun resminin bulunduğu 'Nice Mutlu Yıllara' yazılı ekran ve üzerinde masa başında programın yansıtıldığı figürlerin bulunduğu pastayı kesti. Etkinliğe biraz gecikmeli katılan Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile kısa bir süre sohbet etti.

İskender Pala'nın eski ramazan fıkraları anlattığı, Fehmi Koru ve fasıl heyetinin şarkılar seslendirdiği etkinlikte, 10 etnik dilde şarkı söyleyen Züleyha sahne alırken, tiyatro sanatçısı Hasan Kaçan'da hikayeler anlattı. Başbakan Yardımcısı Atalay ile Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış da katılımcılarla birlikte şarkılara eşlik etti. Gecede, ramazan tatlısı olarak bilinen güllaç, çerez, limonata ve dondurma ikram edildi. Çeşitli sanatçılar tarafından seslendirilen müzik dinletilerinin ardından etkinlikte sahur programıyla devam etti.


"TÜRKİYE'Yİ HİÇ BİR GÜÇ TUTAMAYACAK"

Maramara Kıraathanesi'ndedüzenlene etkinlik sonrası gazetecilere kısa bir açıklama yapan Egemen Bağış şunları kaydetti:

"Fehmi Bey'in 1 yaş daha gençleşmesini kutladık. O her geçen sene enerjisi ve dinamizmiyle bize katkı veriyor. Böyle bir gecede Türkiye'nin bütün kültürel zenginliklerini bir arada yaşamak, Ramazanın güzelliklerini yaşamak ve manevi hazzı yaşama ve birlik bereberliği güçlendirmek ayrı bir tat verdi. Hülya kardeşimizde Türkiye'de 10 etnik dilde şarkı söyleyen bir kardeşimiz. Bu ülkede hepimizin farklılıkları olabilir ama bu ülkede ortak paydaların olduğunun, birlik ve beraberliğin çok daha önemli olduğunun farkındayız. İşallah şu terör belasınada hep beraber son verirsek, Türkiye'yi hiç bir güç tutamayacak. Bu konuda biraz daha ter dökmemiz lazım. Çünkü şehit haberleri geldiğinde bütün anneler aynı ağlıyor. Ağıtın dili yok. Kürtçe ağlama sesi ile Türkçe ağlama sesi arasında bir fark olmadığı gibi Lazca ağlama sesi ile Ermenice ağlama sesi arasında da bir fark yok. Onun için bu ülkede hiçbir kimsenin ağlamamması için herkesin üzerine düşeni yapması gerekir. İşallah elele vereceğiz ve terörden rant elde edenlerin oyunlarını bozacağız."

Sanatçı Züleyha ise "Benim komşum Ermeni, Türk ama bu zamana kadar hiçbir sorun yaşamadık ve bir arada yaşayapı ekmeğimizi paylaşabiliyoruz. İstenildiği vakit birşeyler yapılabiliyor. Bunun için el birliği ile birşeyler yapmamız gerekiyor, elele vermemiz gerekiyor" dedi.

 

 


TY (GÖ)