Olay, Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü binasına ait otoparkta dün akşam saat 18.00 sıralarında meydana geldi. Bir bankanın Fethiye Merkez Şubesi'nde görev yapan banka çalışanı 26 yaşındaki İbrahim Göncüoğlu ile güvenlik görevlisi 30 yaşındaki Murat Gençel, ilçe merkezindeki iki ayrı ATM'ye para yüklemekle görevlendirildi. Bankaya ait 06 BT 6341 plakalı otomobille şubeden ayrılan banka çalışanları Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü binası otoparkına geldi. Otomobili park ettikten sonra yanlarındaki 80 bin lira ile ATM'ye yönelen görevliler, Köprübaşı'ndaki ATM'ye 40 bin lira yükledi.

OTOMOBİLİN LASTİĞİNİ KESTİLER

Çantada kalan 40 bin lira ile birlikte otoparka dönen banka görevlileri park halindeki otomobilin sol ön lastiğinin patlak olduğunu gördü. Bunun üzerine para dolu çantayı otomobilin sağ arka koltuğuna koyan Göncüoğlu ve Gençel, patlak lastiği, bagajda bulunan yedek lastikle değiştirmek için otomobilin ön kısmına geldi. Banka görevlilerinin, kestikleri otomobil lastiğini değiştirmesinden yararlanan 3 kişi oldukları belirilen 3 şüpheli, aracın sağ arka kapısını açarak  açarak içi para dolu çantayı alarak olay yerinden kaçtı.

NASIL SOYULDUKLARINI ANLAMADILAR

Lastik değiştirme işlemi bittikten sonra otomobilin sağ arka kapısının açık olduğunu fark eden banka görevlileri, para çantasının yerinde olmadığını görünce şoke oldu. Polisten yardım isteyen görevliler uzun süre nasıl soyulduklarını anlamaya çalıştı.

Olay yerine gelerek otomobil üzerinde parmak izi arayan polis ekibi, içinde 40 bin lira bulunan çantayı alarak kayıplara karışan şüphelileri aramaya başladı. Kimliklerinin tespitine çalışılan şüphelilerin yakalanması için ilçedeki tüm güvenlik güçleri alarma geçirildi.

Olayın ardından banka çalışanı İbrahim Göncüoğlu ile güvenlik görevlisi Murat Gençel, ifadesi alınmak üzere Fethiye Asayiş Büro Amirliği'ne götürüldü. Göncüoğlu ve Gençel, parmak izi ve ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Kaçan şüphelilerin yakalanması için çalışmalar sürüyor.